Ευρώπη

Ζωντανή η Μπαρτσελόνα, νίκησε τη Ρεάλ σε θρίλερ και ισοφάρισε

Η Μπαρτσελόνα «λύγισε» τη Ρεάλ με 71-69 και ισοφάρισε σε 1-1 τους τελικούς της Liga Endesa, που όμως μεταφέρονται πλέον στη Μαδρίτη.

Με πολύ κόπο και ιδρώτα, η Μπαρτσελόνα απέφυγε δεύτερη ήττα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» επικρατώντας 71-69 της Ρεάλ και ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των τελικών.

Ο Νίκολα Μίροτιτς με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά ο Κόρι Χίγκινς ήταν αυτός που με δύο βολές στα 27,5’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Νικ Καλάθης πρόσφερε 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τη «βασίλισσα» που φιλοξενεί τα δύο προσεχή ματς στη Μαδρίτη (το πρώτο την Παρασκευή στις 22:00), ο Γκέρσον Γιαμπουσέλι είχε 16 πόντους, ενώ μοιραίος ήταν ο Φαμπιάν Κοζέρ που αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε.



Οι Μαδριλένοι μπήκαν με την ίδια φόρα που τελείωσαν το πρώτο ματς και προηγήθηκαν πολύ νωρίς με διψήφια διαφορά (4-14), με πρωταγωνιστή τον Γιαμπουσέλι. Οι γηπεδούχοι σταδιακά άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά (13-17), έκλεισαν το ημίχρονο σε ισορροπία με τον Μίροτιτς να δείχνει το δρόμο και με το γκολ-φάουλ του Λαπροβίτολα έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το πρώτο τους προβάδισμα, 56-54. Ο «Three-cola» ήταν ασταμάτητος και η «Μπάρτσα» εκμεταλλευόμενη και την τεχνική ποινή στον Ντεκ ξέφυγε με 65-57, επτά λεπτά πριν το τέλος. Η Ρεάλ, ωστόσο, αντέδρασε και έφερε άμεσα το ματς στα ίσα (65-65), με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε θρίλερ στο φινάλε. Ο Χίγκινς στα 27,5’’ πριν το τέλος με δύο βολές έγραψε το 71-69, ο Κοζέρ αστόχησε σε τρίποντο και ο Ρούντι παρά το επιθετικό ριμπάουντ έχασε την μπάλα, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει ως το τέλος.

Δεκάλεπτα: 13-17, 32-32, 56-54, 71-69

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x