Ευρώπη

Θριάμβευσε στο «clasicο», αλλά ανησυχεί για τους τραυματίες της η Μπαρτσελόνα!

Χάνοντας με τραυματισμό τους Χίγκινς, Βέσελι και Αμπρίνες, η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο «clasico», επικρατώντας 97-82 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Πύρρειος νίκη με... μισή ομάδα για την Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης!

Παρά το γεγονός πως οι «μπλαουγκράνα» είδαν τους Κόρι Χίγκινς, Γιαν Βέσελι και Άλεξ Αμπρίνες να αποχωρούν τραυματίες κατά τη διάρκεια του «clasico», εντέλει, δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας 97-82 των Μαδριλένων στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»!

Νίκη με την οποία οι Καταλανοί ανέβηκαν στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 22-5, αφήνοντας τους «μερένχες» στην 3η θέση και στη μία νίκη διαφορά (21-6). Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μίροτιτς με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ, πολύτιμες λύσεις έδωσε και ο Σατοράνσκι με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Πάντως, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται σε... αναμμένα κάρβουνα αναφορικά με την κατάσταση των παικτών που αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού, καθώς ακολουθεί σε λίγες ημέρες και το Game 1 με τη Ζαλγκίρις για τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Για τη Ρεάλ, που υπέστη τη δεύτερη διαδοχική της ήττα στην ΑCB, ξεχώρισαν Μούσα και Γιαμπουσέλι με 23 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:


Παίρνοντας ενέργεια από τους φιλάθλους της οι οποίοι κατέκλυσαν το «Παλάου Μπλαουγκράνα», η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, και με τα διαδοχικά τρίποντα των Μίροτιτς, Αμπρίνες και Σατονράνσκι, προηγήθηκε 13-7 στο 4'. Κάπου εκεί, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στο κλίμα του αγώνα, και με τους Χεζόνια και Μούσα να ηγούνται στην επίθεση, έτρεξε ένα σερί 11-2 στο φινάλε, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +7 για το 24-17.



Ο τραυματισμός του Κόρι Χίγκινς φάνηκε πως αποσυντόνισε τελείως τους γηπεδούχους, με τους Μαδριλένους από την άλλη, να διατηρούν μια καλή διαφορά κοντά στους 5-7 πόντους, χάρη κυρίως, στον επιθετικό οίστρο του Ντέζναν Μούσα (28-35 στο 15'). Στο τελευταίο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, η Μπαρτσελόνα όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά μπόρεσε με ένα επιμέρους σκορ 12-6 να πάει στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (47-46).

Με κεκτημένη ταχύτητα από το καλό φινάλε του πρώτου 20λέπτου μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί, οι οποίοι αρκετά γρήγορα έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (61-50). Μάλιστα, με τους Μίροτιτς και Βέσελι να να κάνουν ό,τι θέλουν την αντίπαλη άμυνα, εκτόξευσαν τη διαφορά ακόμα και στο +17 (76-59), κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ 78-63.



Η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, εκεί όπου χάρη σε ένα σερί 11-0 στο πρώτο τρίλεπτο, μείωσαν τη διαφορά στους 4 (78-74). Η Μπάρτσα απάντησε με ένα δικό της γρήγορο 7-0 για το 85-74, με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους έκτοτε να μην κοιτά πίσω, φτάνοντας άνετα στο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 97-82.


Τα δεκάλεπτα: 17-24, 47-46, 78-63, 97-82.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x