Ευρώπη

Επίσημο: Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο Μίροτιτς!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος είναι ελεύθερος πλέον να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του!

Μετά από εβδομάδες συζητήσεων, ο Νίκολα Μίροτιτς είναι και επίσημα ελεύθερος!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Μαυροβούνιο φόργουορντ, ο οποίος μπορεί να αναζητήσει τον νέο σταθμό της καριέρας του, αλλάζοντας τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο τερματισμός της συνεργασίας με τον Μίροτιτς έγινε λόγω του σχεδίου οικονομικής βιωσιμότητας που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι «μπλαουγκράνα». Θυμίζουμε πως ο 32χρονος είχε το πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην Ευρώπη, καθώς τα εναπομείναντα δύο χρόνια της συμφωνίας του θα κόστιζαν στην «Μπάρτσα» 22 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τη φορολογία)!

Ο ίδιος ο Μίροτιτς επέμενε αρχικά να πληρωθεί κάθε δραχμή του ποσού που προβλεπόταν την επόμενη διετία, ωστόσο τελικά οι δύο πλευρές έφτασαν στη λύση της συνεργασίας τους. Παρόλα αυτά, μένει άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο έγινε η συμφωνία αποδέσμευσης, κάτι που είναι πιθανό να καθοριστεί και δια της νομικής οδού.

Πλέον, αναμένεται σύντομα να γίνει γνωστός ο επόμενος σταθμός της καριέρας του σπουδαίου φόργουορντ. Η Παρτίζαν αποτελεί το μεγάλο φαβορί και μοιάζει να βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτησή του, ωστόσο σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητες και τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας, επομένως όλα είναι ανοιχτά.

Ο 33χρονος υπέστη έναν τραυματισμό στον αχίλλειο πριν από την έναρξη της σεζόν 2022-23, που τον κράτησε εκτός μέχρι τον Δεκέμβριο. Μετά την επιστροφή του στο παρκέ, ο Μίροτιτς είχε μέσο όρο 15,4 πόντους και 4,3 ριμπάουντ για 16,4 PIR στην Ευρωλίγκα. Οι αριθμοί του ήταν παρόμοιοι στη Liga Endesa, όπου μέτρησε 13,6 πόντους και 4,6 ριμπάουντ για 15,6 PIR.

Με τα μπλαουγκράνα, ο Μίροτιτς κέρδισε δύο τίτλους στην ACB και δύο Copa del Rey. Έγινε επίσης ο MVP της EuroLeague το 2022.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x