Κυρίαρχος σε ένα ακόμα παιχνίδι του για τη European North Basketball League ο Ηρακλής!
Οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο της εκτός έδρας αναμέτρησής του με την τσέχικη Ολομούτσκο, όμως βελτιώθηκαν στο δεύτερο και τελικά πήραν την εύκολη νίκη με 109-82, ολοκληρώνοντας ιδανικά την παρουσία του στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.
Με ρεκόρ 7-1, ο Ηρακλής έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στη νοκ-άουτ φάση των «16» και πλέον περιμένει να μάθει αντίπαλο, την οποία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας.
Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ράιτ-Φόρμαν (19π) και Σμιθ (18π), με τους Στρονγκ (14π, 7 ασίστ), Φάντερμπερκ (11π, 6 ριμπ) και Έντλερ Ντέιβις (11π, 5 ριμπ) να δίνουν σημαντικές βοήθειες.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 8-2 και με τον Ηρακλή να μην αργεί να βρει τα πατήματά του, περνώντας μπροστά με 14-10. Αμφίρροπη η πρώτη περίοδος, ολοκληρώθηκε με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται στο +3 (20-23).
Ο Ολομούτσκο συνέχισε να βρίσκει τον τρόπο να παραμείνει κοντά στο σκορ, όμως ο Ηρακλής βελτιώθηκε και επέβαλε την ανωτερότητά του στο τρίτο δεκάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε 32 πόντους, ξεφεύγοντας με 76-60.
Μέχρι και το φινάλε, ο Ηρακλής διαχειρίστηκε χωρίς προβλήματα το μεγάλο του προβάδισμα, για να φτάσει με άνεση στο 109-82 και να πανηγυρίσει την 7η φετινή ευρωπαϊκή του νίκη!
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-44, 60-76, 82-109
Τα στατιστικά του αγώνα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






