Ευρώπη

Απίθανη ιστορία: Όταν ο Ομπράντοβιτς «έβαλε χέρι» στον πρόεδρο της Ρεάλ

Ο Τζο Αρλάουκας αποκάλυψε μια ιστορία που δείχνει πόσο ισχυρή προσωπικότητα έχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Τζο Αρλάουκας φιλοξένησε στο podcast του τον Τζέιμς Νάναλι και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μη συζητήσουν για τον προπονητή του τελευταίου στην Παρτιζάν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο «Ζοτς» υπήρξε προπονητής και του Αρλάουκας, όταν ανέλαβε τα ηνία της Ρεάλ το 1994, αποκαλύπτοντας μια απίθανη ιστορία με τον Σέρβο προπονητή που δείχνει πως ποτέ δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του.

«Μισούσα τον Ζέλικο στην αρχή. Πριν είχαμε έναν προπονητή φιλικό προς τους παίκτες, στον οποίο μπορούσαμε να μιλήσουμε, να… διαπραγματευτούμε μαζί του και να του πούμε ‘είμαι κουρασμένος, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην έκανα προπόνηση σήμερα’. Όταν ήρθε εκείνος, αμέσως μετά τη χρονιά που μας νίκησε στην Ευρωλίγκα, μετά από τρεις μέρες έλεγα ‘πάρτε τον από εδώ’», ανέφερε ο Αρλάουκας.

Το ξεκίνημα του Ομπράντοβιτς στη Ρεάλ ήταν προβληματικό, πριν έρθει η κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Final 4 της Σαραγόσα. Με τέσσερις ήττες στα δέκα πρώτα ματς στην Ευρώπη και οκτώ σε 17 αγωνιστικές στην ACB αντίστοιχα, η διοίκηση κάλεσε άπαντες σε μίτινγκ. Και τότε ο «Ζοτς» έδειξε ποιος είναι. «Αρχίσαμε άσχημα τη σεζόν, προγραμματίσαμε συνάντηση με τον πρόεδρο κι εκείνος ήρθε με 20 λεπτά καθυστέρηση. Όταν πήγε να μιλήσει, ο Ζέλικο σηκώθηκε και του λέει ‘Πρόεδρε, πριν αρχίσεις, θέλω να πω δύο πράγματα. Πρώτον, ποτέ δεν ακυρώνεις προπόνηση της ομάδας μου χωρίς να μου το πεις πρώτα, γιατί έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Και δεύτερον, αν θέλεις να συναντηθείς με τους παίκτες μου, θα πρέπει να είσαι εδώ δέκα λεπτά πριν από εκείνους. Μην τους δείχνει ασέβεια φτάνοντας εδώ με καθυστέρηση’. Όταν τον άκουσα να λέει αυτά τα πράγματα στον πρόεδρο, είπα ‘Γι’ αυτόν τον τύπο γουστάρω να παίζω!», τόνισε ο Αρλάουκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x