Ευρώπη

Ζωντανή για τον τελικό η Ούνιξ Καζάν, ισοφάρισε τη Βίρτους

Η Ούνιξ Καζάν νίκησε τη Βίρτους 85-81 στη Ρωσία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών του Eurocup. Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στον τρίτο ημιτελικό στην Ιταλία (14/4).

Η Ούνιξ Καζάν νίκησε 85-81 τη Βίρτους Μπολόνια στη Ρωσία και ισοφάρισε σε 1-1 την μεταξύ τους σειρά ημιτελικών του Eurocup. Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί πλέον στον τρίτο ημιτελικό στην Ιταλία (Τετάρτη, 14/4).

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Βίρτους στη φετινή διοργάνωση, έπειτα από το φοβερό σερί 19-0 που έτρεχε.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κάνααν (19π., 8ρ.) και Θίοντορ (15π., 5ρ., 5ασ.). Για την Βίρτους, ο Μπελινέλι ήταν on fire (33π. με 5/9 τρίποντα) και ο Τεόντοσιτς άγγιξε το double double (11π., 9ασ., αλλά με 0/8 τρίποντα).

Ο Τζαμάρ Σμιθ ευστόχησε σε δύο βολές για το 83-81 στα 12.6’’ πριν το τέλος, αφού ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έδωσε εντολή στους παίκτες του για φάουλ, αλλά ο εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Μάρκο Μπελινέλι έχασε την μπάλα στην επίθεση της Βίρτους. Έτσι, ο Αμερικανός της Ούνιξ πήγε ξανά στη γραμμή και διαμόρφωσε το τελικό 85-81.

Oι Ρώσοι είχαν το προβάδισμα στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Μπελινέλι να κρατάει σε επαφή τη Βίρτους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μάλιστα στο τέταρτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 10 πόντους, όμως οι Ιταλοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τεόντοσιτς στα 19’’ πριν το τέλος.

Στο τέλος η επιλογή του Τζόρτζεβιτς για φάουλ και η ευστοχία του Σμιθ στις βολές έδωσαν τη νίκη στην Ούνιξ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x