Ευρώπη

Παράταση στην ελπίδα για Βοσνία, Γεωργία

Νίκη ελπίδας για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήραν την Πέμπτη Βοσνία και Γεωργία κόντρα σε Μαυροβούνιο και Ολλανδία αντίστοιχα για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών.

Παρέμεινε στο «κυνήγι» της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Βοσνία, αφού νίκησε 74-66 στην Τούζλα το Μαυροβούνιο για την 11η αγωνιστική του 11ου ομίλου και ισοβάθμησε με τον αντίπαλό της στην τρίτη προνομιούχο θέση, όμως μειονεκτεί στην ισοβαθμία αυτή η στιγμή.

Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Ρόμπερσον με 19 και Χαλίλοβιτς με 16 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους, ο Πέρι είχε 19 κι ο Ράντοβιτς 16 πόντους.

Στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου, η Λιθουανία και η Γαλλία πήραν, επίσης, νίκες. Η «Λιέτουβα» επεκράτησε της Ουγγαρίας 89-64 στη βαλτική χώρα, έχοντας πρώτους σκόρερ τους Κουζμίνσκας (14π.), Ταρόλις (13π.), ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Χόπκινς είχε 17 πόντους.

Από την πλευρά τους, οι «τρικολόρ» νίκησαν την ουραγό Τσεχία εκτός έδρας 72-59 με κορυφαίο τον Ουεμπανιάμα (22π., 17ριμπ.).

Ελπίδες και για τη Γεωργία, η οποία νίκησε την αποκλεισμένη Ολλανδία στη «χώρα της τουλίπας» 88-80 για την ένατη αγωνιστική του 12ου ομίλου και ανέβηκε μόνη της στην τρίτη προνομιούχο θέση με ρεκόρ 5-4.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε κορυφαίο τον Σενγκέλια (25π.), με τους Σερμαντίνι (22π.) και ΜακΦάντεν (20π.) να ακολουθούν. Από την άλλη πλευρά,
ο Κράαγκ είχε 23 πόντους.

Στα άλλα δύο παιχνίδια, η Ισπανία κέρδισε στην Ισλανδία 80-61 με κορυφαίο τον Σάλβο με 18 πόντους, ενώ η Ιταλία επικράτησε δύσκολα της Ουκρανίας με 85-75 στη γειτονική χώρα με κορυφαίους τους Μανιόν και Σπίσου με 28 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x