Ευρώπη

Εμίλ Ραΐκοβιτς: «Όλοι υποτίμησαν τον Ζαν-Σαρλ - Αποτελεί μία από τις κορυφαίες μεταγραφές της VTB»

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εμίλ Ραΐκοβιτς, επαίνεσε τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ και ταυτόχρονα ανέλυσε την αλλαγή θέσης και ρόλου του Γάλλου πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ιδιαίτερα τιμητικά λόγια αποκόμισε ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ από τον προπονητή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εμίλ Ραΐκοβιτς, ο οποίος χαρακτήρισε τον Γάλλο φόργουορντ μία από τις καλύτερες μεταγραφές της VTB League. Κύριο μέρος των δηλώσεών του περιστράφηκαν γύρο από την αλλαγή θέση και ρόλου του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού στην ''ομάδα του στρατού’’, περνώντας τον στη θέση του σέντερ προκειμένου να δώσει επιθετική και αμυντική ευελιξία.

«Πρώτα από όλα, όλοι υποτίμησαν τον Ζαν-Σαρλ. Μπορεί να μην είχε τα καλύτερα στατιστικά με τον Ολυμπιακό, αλλά με τη Βιλερμπάν τα προηγούμενα χρόνια είχε μέσο όρο 10 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 25 αγωνιστικά λεπτά. Απέδειξε πως είναι ικανός να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Αγωνιζόταν στο παρκέ συνήθως ως πάουερ φόργουορντ και θεωρώ θα ήταν πιο αποδοτικός στη θέση του σέντερ. Ειδικότερα με τον Μιλουτίνοφ ως πρώτο στόχο στο low post, χρειαζόμαστε κάποιον να προσθέσει διαφορετικά στοιχεία. Εκείνον που θα βγει με δύναμη στα pick and roll των αντιπάλων με hedge out ή στις αλλαγές. Είναι κομμένος και ραμμένος να ανοίγει το γήπεδο με το σουτ του ως σέντερ παρά ως ‘’4’’. Μιλήσαμε πριν υπογράψει και του εξήγησα το σκεπτικό μου γύρω από τη θέση του σέντερ και τώρα, τα πάει περίφημα. Τον εμπιστεύομαι. Πρόκειται για ένα θετικό άτομα ως προσωπικότητα, δουλεύει αρκετά. Πιστεύω είναι μία από τις καλύτερες προσθήκες της VTB League», ήταν τα λόγια του προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x