Ευρώπη

Με… εντολή Ταβάρες επέστρεψε στο θρόνο της η Ρεάλ!

Πρωταθλήτρια Ισπανίας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς επικράτησε 81-74 της Μπαρτσελόνα με έναν μυθικό Ταβάρες, κάνοντας το 3-1 στη σειρά και κατέκτησε τον τίτλο έπειτα από δύο χρόνια αποχής.

Στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος επέστρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 81-74, έκλεισε τη σειρά με 3-1 και μετά από δύο χρόνια μακριά από τον πολυπόθητο τίτλο... γυρνάει στις γνωστές συνήθειες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε στο παρκέ κάθε αρετή της, παθιασμένη και αποφασισμένη να κατακτήσει το πρωτάθλημα ξανά. Στην δεύτερη περίοδο απέκτησε προβάδισμα 13 πόντων (27-14) και με κυρίαρχο κάτω από την μπασκέτα τον Γουόλτερ Ταβάρες ένιωθε ασφάλεια στις δύο πλευρές του γηπέδου. Παρόλο που η Μπαρτσελόνα έκοψε την διαφορά σε απόσταση καλαθιού, ήταν εμφανές ότι το μομέντουμ και γενικότερα η πρωτοβουλία άνηκε στους γηπεδούχους. Η αναμέτρηση μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου ήταν ισορροπημένη, με τις δύο ομάδες να «ανταλλάσουν μαχαιριές» και περισσότερο τους –μέχρι τότε- πρωταθλητές Ισπανίας να ψάχνουν έναν τρόπο να αλλάξουν την ροή. Φυσικά, στα τελευταία λεπτά μίλησε η καθαρή σκέψη και η άπλετη εμπειρία των δέκα φορές πρωταθλητών Ευρωλίγκας. Τόσο με τον Ταβάρες όσο και με τον Φαμπιάν Κοζέρ… έθεσαν εκτός μάχης το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Το τελικό 81-74 ήταν η αφορμή για ένα βασιλικό πάρτι!

Πρωταγωνιστής για τους νικητές δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον «οδοστρωτήρα» Γουόλτερ Ταβάρες με 25 πόντους και 13 ριμπάουντ σε ένα... βασιλικό νταμπλ-νταμπλ, ο Φαμπιάν Κοζέρ πρόσφερε 17 πόντους και ο Σέρχιο Γιουλ άλλους 9 παρέα με 2 τελικές πάσες.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ουδείς ανταπεξήλθε ουσιαστικά στις προσδοκίες. Ο Ντάντε Έξουμ μέτρησε 13 πόντους, ο Νικ Καλάθης είχε 12 πόντους και 2 ασίστ και Νίκολα Μίροτιτς συνείσφερε μόλις 14 πόντους σε μία άσχημη επιθετική εμφάνιση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακτά το στέμμα της στο πρωτάθλημα έπειτα από δύο χρόνια και εκθρονίζει τους «Μπλαουγκράνα» από τον θρόνο!

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-33, 57-56, 81-74

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x