Ευρώπη

Αφεντικό στην Ισπανία η Ρεάλ, «σάρωσε» ξανά την Μπαρτσελόνα!

Μετά το Super Cup, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε και το δεύτερο «clasico» της σεζόν, αφού νίκησε εύκολα με σκορ 86-79 την Μπαρτσελόνα έχοντας ως κορυφαίους τους Βενσάν Πουαριέ και Φακούντο Καμπάτσο!

Σαρωτική Ρεάλ Μαδρίτης!

Η «βασίλισσα» πήρε και το δεύτερο «clasico» της σεζόν, αφού νίκησε άνετα με σκορ 86-79 την Μπαρτσελόνα για την ACB, δείχνοντας και πάλι πως είναι το αφεντικό στην Ισπανία! Με αυτόν τον τρόπο, παρέμεινε «απόλυτη» με 3/3 και έριξε στο 2-1 τους «μπλαουγκράνα».

Το ματς ήταν αρκετά ανταγωνιστικό για τρεις περιόδους, ωστόσο σε κανένα σημείο δεν έδειξαν οι φιλοξενούμενοι έτοιμοι να πάρουν τα ηνία του αγώνα, αφού ποτέ δεν προηγήθηκαν για παραπάνω από 1 πόντο! Αντίθετα, οι Μαδριλένοι είχαν διαρκώς το προβάδισμα, το οποίο απλώς επέκτειναν στα τελευταία λεπτά, φτάνοντας μέχρι και στο +16 (82-66).



Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Βενσάν Πουαριέ. Ο Γάλλος σέντερ κλήθηκε να καλύψει το κενό του απόντα Έντι Ταβάρες και το έκανε... και με το παραπάνω, αφού σκόραρε 22 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Φακούντο Καμπάτσο, που ήταν πραγματικός «ηγέτης» με 17 πόντους, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. 13 πόντους και 5 ασίστ μέτρησε ο Τζάναν Μούσα. Σπουδαία εμφάνιση με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ για τον 16χρονο Ισμαϊλά Ντιανέ!

Από πλευράς των ηττημένων, ξεχώρισε με 14 πόντους ο Νταρίο Μπριθουέλα, ενώ 12 πέτυχε ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις και 10 ο Νίκο Λαπροβίτολα. Ανησυχία για τον Άλεξ Αμπρίνες, που έπαιξε μόλις 10 λεπτά και αποχώρησε με τραυματισμό.

Τα ματς

Η Ρεάλ με πρωταγωνιστή τον 16χρονο Ισμαϊλά Ντιάν που ξεκίνησε βασικός εν τη απουσία του Έντι Ταβάρες, μπήκε πολύ δυνατά παίρνοντας προβάδισμα με σκορ 12-4 από πολύ νωρίς. Η Μπαρτσελόνα βρήκε σταδιακά ένα κάποιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να μειώσει γρήγορα στο 14-13 της πρώτης περιόδου, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Τζαμπάρι Πάρκερ.



Η αντεπίθεση των «μπλαουγκράνα» συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, όταν με νέο πρόσωπο τον Νταρίο Μπριθουέλα πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με σκορ 20-21. Οι Μαδριλένοι με Καμπάτσο ανέκτησαν το προβάδισμα, με το ματς να παίρνει τη μορφή «πόντο-πόντο» και τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, πριν οι γηπεδούχοι ξαναβρεθούν στο +4 του ημιχρόνου χάρη σε Πουαριέ και Μούσα (37-33).

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ξέφυγε με +7 χάρη σε Μούσα και Ρούντι (42-35). Ο Πουαριέ ήταν ασταμάτητος στη ρακέτα και υπέγραψε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα του αγώνα (46-36), με τους Καταλανούς να προσπαθούν να μειώσουν με Μπριθουέλα και Πάρκερ αλλά να μην καταφέρνουν να πλησιάσουν (56-47). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 59-50.



Με πρωτοστάτες Λαπροβίτολα και Γιοκουμπάιτις, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στην τελευταία περίοδο και μείωσαν σε 64-58, πριν Καμπάτσο και Πουαριέ επαναφέρουν το +12 (70-58). Στα επόμενα λεπτά, η «βασίλισσα» κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (82-66), βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς και παίρνοντας το σπουδαίο αποτέλεσμα, παρά την καθυστερημένη προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να επιστρέψει.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 37-33, 59-50, 86-79

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x