Ευρώπη

Ρεάλ για Χένρι και στη… μέση η Μπασκόνια

Ψηλά στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Πιέρια Χένρι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά θα πρέπει πρώτα να τα βρει με την Μπασκόνια για τα δικαιώματά του.

Ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είναι ο Πιέρια Χένρι.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποφάσισε να μην κρατήσει τον Αμερικανό γκαρντ στη Φενέρμπαχτσε και έτσι η τουρκική ομάδα δεν έκανε χρήση της οψιόν για να τον κρατήσει.

Από ‘κει και πέρα, ο 29χρονος έχει μεγάλη… πέραση στην Ευρώπη και σύμφωνα με τη «Marca» η Ρεάλ Μαδρίτης είναι από τις ομάδες που τον έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους. Ωστόσο, ειδικά για τη «βασίλισσα» δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του, καθώς τα δικαιώματά του στην Ισπανία (σ.σ. το λεγόμενο tanteo) ανήκουν στην Μπασκόνια, στην οποία αγωνιζόταν από το 2019 μέχρι το 2021.

Για τον λόγο αυτό, οι πρωταθλητές θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τους Βάσκους για να τον αποκτήσουν. Όλα αυτά τα χρόνια, η Μπασκόνια έχει αποδείξει ότι δεν είναι εύκολη στις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτή την στιγμή η «βασίλισσα» μπορεί να συμπεριλάβει στο deal και έμψυχα ανταλλάγματα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα από τη Βιτόρια ενδιαφέρεται τόσο για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, τον οποίο δεν υπολογίζει ο Λάσο, όσο και για τον νεαρό Ματέο Σπανιόλο, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ιταλία και τη Βανόλι Κρεμόνα.

Τέλος, με το μεγάλο «ατού» του Χένρι για τη Ρεάλ είναι ότι δεν θα πιάνει θέση ξένου, αλλά κοινοτικού, καθώς έχει διαβατήριο Σενεγάλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x