Ευρώπη

Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Ηρακλής

Χωρίς να ικανοποιήσει, ο Ηρακλής νίκησε 78-69 τη Ρίγα Ζέλι στη Λετονία στην πρεμιέρα της φετινής ENBL και ξεκίνησε με το «δεξί» στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Έχοντας τον πρώτο λόγο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Ηρακλής «καθάρισε» 78-69 τη Ρίγα Ζέλι στη Λετονία για την πρεμιέρα της φετινής ENBL και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Σωτήρη Καραποστόλου στο ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο έφτασαν σε διψήφιες διαφορές σε πρώτη και δεύτερη περίοδο, η Ζέλι μείωσε στο -2 στην ανάπαυλα, όμως τα σερί 4-0 και 5-0 ανά τακτά διαστήματα σε τρίτη και τέταρτη περίοδο έδωσαν το ροζ φύλλο στον «γηραιό».

Κορυφαίοι των «κυανόλευκων» ήταν οι Ράιτ-Φόρμαν με 24, Φάντερμπρουκ με 18 και Μωραΐτης με 12 πόντους.

Το ματς
Ο Ηρακλής βρήκε τις λύσεις στην αρχή του ματς και με τον Μωραΐτη μέσα στη ρακέτα και τα τρίποντα του Φάντερμπρουκ έφτασε στο 15-5 και στο 16-6. Ο Μωραΐτης έκανε το 19-6 με την υπεροχή στα ριμπάουντ και την καλή άμυνα στην περιφέρεια, με τον «γηραιό» να φτάνει και στο 22-8. Το τρίποντο του Ράιτ-Φόρμαν έφερε το +15 κι ο Σαλκς έκανε το 17-27 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Ηρακλής προηγήθηκε 28-19 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως ένα σερί 6-0 των Λετονών έκανε το σκορ 25-28 με πρωταγωνιστή τον Φίντλερ. Ο Ράιτ-Φόρμαν έφερε το 26-32, όμως οι Φίντλερ και Σκούγια έκαναν σερί 7-0 για το +1 της Ρίγα Ζέλι. Το προβάδισμα άρχισε να εναλλάσσεται στη συνέχεια με τις σωστές επιλογές αμφοτέρων κοντά στο καλάθι κι ο πρωταγωνιστής των τελευταίων λεπτών Φάντερμπρουκ έκανε το 37-39 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Ηρακλής είχε 8/21 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 11/13 βολές κι 21 ριμπάουντ.

Ένα σερί 4-0 στην έναρξη της τρίτης περιόδου έφερε το +3 για τον Ηρακλή και το τρίποντο του Σίλας το+5 για τους «κυανόλευκους». Νέο σερί 5-0 του «γηραιού» έφερε το +7 για τους Θεσσαλονικείς. Η Ρίγα Ζέλι με σερί 4-0 μείωσε στο -3, αλλά ο Ηρακλής με πολλές λύσεις κι υπεροχή στα ριμπάουντ έφτασε στο +8. Η Ρίγα μείωσε 57-60, αλλά ο Μωραΐτης με προσωπικό σερί 3-0 έφερε το 57-63 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο Μπέρζινς βοήθησε σε ένα σερί 5-0 της Ρίγα για το -1 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όμως ο Ηρακλής απάντησε με δικό του σερί 5-0 για το +6. Οι Αμερικανοί του Σωτήρη Καραποστόλου έφεραν το +7 και το προσωπικό σερί 4-0 του Ράιτ-Φόρμαν στο τελευταίο λεπτό έφερε το +8 για το τελικό 69-78.


Τα δεκάλεπτα: 17-27, 37-39, 57-63, 69-78

Τα στατιστικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x