Ο σπουδαίος Ρίκι Ρούμπιο έκανε ένα διάλειμμα ενός έτους από το μπάσκετ, αλλά φαίνεται πως η ιστορία του δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. Σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ισπανός πόιντ γκαρντ άφησε να εννοηθεί ότι η αθλητική του καριέρα θα συνεχιστεί.
«Αφιέρωσα αυτή τη χρονιά για να αναλογιστώ την καριέρα και τη ζωή μου και συνειδητοποίησα ότι αν έχω φτάσει εδώ που είμαι σήμερα, δεν είναι χάρη στις ασίστ που έχω δώσει, αλλά χάρη στις ασίστ που έχω λάβει. Αυτό δεν είναι αντίο, είναι ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει στην πορεία», έγραψε αναλυτικά ο Ρούμπιο.
Στη συνέχεια, ευχαρίστησε κάθε ομάδα για την οποία έχει αγωνιστεί και ολοκλήρωσε το μήνυμα με ένα αποκαλυπτικό «(...)» υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι σύλλογοι που θα ακολουθήσουν. Η φράση «αυτό δεν είναι αντίο» αφήνει επίσης την πόρτα ανοιχτή για μια πιθανή επιστροφή.
Το 2024, ο Ρούμπιο επέστρεψε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για πρώτη φορά από το 2011, φορώντας και πάλι τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τον Φεβρουάριο μετά από ένα διάλειμμα για να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία. Αποχώρησε από την ομάδα στο τέλος της περσινής σεζόν.
Σε 13 αγώνες της EuroLeague με την Μπάρτσα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2023–24, είχε μέσο όρο 17 λεπτά συμμετοχής, 4,7 πόντους, 4,3 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ και 8 βαθμούς αξιολόγησης.
… I took this year to reflect on my career and my life, and I’ve realized that if I’ve gotten to
— Ricky Rubio (@rickyrubio9) June 5, 2025
where I am today, it’s not because of the assists I’ve given, but because of the assists I’ve received. This isn’t a goodbye, it’s a thank you to all the people who have helped me… pic.twitter.com/nzf8AQIlaa
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






