Ευρώπη

Σάκοτα: «Υπάρχει διάθεση να τα βρουν Ευρωλίγκα, FIBA και ΝΒΑ-Η ΑΕΚ μού έφερε τα πιο όμορφα πράγματα»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα σε ρόλο… ρεπόρτερ βλέπει πρόσφορο πεδίο συνεννόησης ανάμεσα σε Ευρωλίγκα, FIBA και ΝΒΑ. Τι είπε για τη σχέση του με την Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα σε συνέντευξή του στην Mozzart Sport δήλωσε πως γνωρίζει ότι υπάρχει πλέον γόνιμο πεδίο διαλόγου ανάμεσα σε Ευρωλίγκα, FIBA και ΝΒΑ.

«Είχα μιλήσει με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα πριν εκλεγεί πρόεδρος στην Ευρωλίγκα. Υπήρχε συνάντηση ανάμεσα σε Ευρωλίγκα, FIBA και ΝΒΑ και για πρώτη φορά υπήρχε διάθεση να βρεθεί μια λύση. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Η Ευρωλίγκα μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει με αυτό το όνομα, αν το BCL και το Eurocup ενωθούν και υπάρξει μια τρίτη διοργάνωση. Και με βάση τα αποτελέσματα, να υπάρχει άνοδος ή υποβιβασμός μεταξύ των λιγκών αυτών. Μόνο έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα καλεντάρι που θα ταιριάζει σε όλους. Το μπάσκετ είναι μπίζνες και πρέπει να βρεθεί μια λύση, που θα λύσει και τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Παράλληλα μίλησε για τη σχέση του με την Ελλάδα. «Πέρα από το Βελιγράδι, η Ελλάδα είναι σπίτι μας. Νιώθουμε άνετα εδώ. Ήταν ωραίο να δουλεύω στην Ελλάδα, γιατί κάποτε υπήρχαν μεγάλα μπάτζετ. Τώρα δεν είναι έτσι, δεν υπάρχουν πολλά χρήματα πέρα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό», επισήμανε, ενώ για την ΑΕΚ είπε πως «… κατέκτησα τίτλους μαζί της, με ανακήρυξαν θρύλο της ομάδας και κανονίζεται μια εκδήλωση για να αποσύρουν όχι τη φανέλα, αλλά το… κοστούμι μου (γέλια). Η ΑΕΚ μου έφερε τα πιο όμορφα πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x