Ευρώπη

Σαμπόνις: «Με είχε προσεγγίσει η Ισπανία για να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα»

Ο Ντομάντας Σαμπόνις αποκάλυψε πως η Ισπανία επιχείρησε να τον «στρατολογήσει» για την εθνική ομάδα, ενδεχόμενο που απέρριψε αμέσως ο πατέρας του, ο θρυλικός Άρβιντας Σαμπόνις.

Καλεσμένος σε πόντκαστ του ρεπόρτερ του ESPN και του Έιντριαν Βοϊναρόφσκι βρέθηκε ο Ντομάντας Σαμπόνις και μεταξύ άλλων μοιράστηκε ιστορίες και λεπτομέρειες από τα πρώιμα στάδια της καριέρας του. Ο Λιθουανός σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς μεγάλωσε στην Ισπανία καθώς η οικογένειά του είχε μετακομίσει εκεί το 2003, λίγο πριν ο πατέρας του αποσυρθεί από το NBA για τελευταία φορά. Ως έφηβος, αγωνίστηκε επαγγελματικά για την Ουνικάχα Μάλαγα.

«Οπωσδήποτε έμαθα και ανέπτυξα πολλές δεξιότητες μεγαλώνοντας στην Ισπανία. Εκείνα τα χρόνια μεγάλωσα, εκείνα τα εφηβικά χρόνια, νομίζω ότι ήταν τα πιο σημαντικά» είπε ο Σαμπόνις.

Στη συνέχεια ο Σαμπόνις ρωτήθηκε αν η Ισπανία επιχείρησε ποτέ να τον προσεγγίσει, με την ελπίδα να τον πείσουν αγωνιστεί για την εθνική ομάδα. «Νομίζω πως το προσπάθησαν, όταν ήμουν αρκετά νέος. Όταν ήμουν 14 ετών, υπήρχε ένα καμπ. Προσπάθησαν να το πουλήσουν τουλάχιστον κάπως έτσι. ‘’Είναι απλά ένα καμπ, έλα’’. Αλλά ο μπαμπάς μου τους απέρριψε αμέσως. Είπε ‘’Όχι, όχι, θα έρθεις στη Λιθουανία το καλοκαίρι’’»

Για τον Σαμπόνις, το να φοράς τη φανέλα της Λιθουανίας έχει ανεκτίμητη αξία. «Οι γενιές περνάνε, αλλά το συναίσθημα παραμένει ίδιο. Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το να παίζεις με τα χρώματα της χώρας σου, ειδικά για τη Λιθουανία. Το μπάσκετ είναι σαν θρησκεία εκεί πέρα. Απλώς το να βρίσκεσαι στην ομάδα αυτή, κάθε καλοκαίρι, το συναίσθημα που λαμβάνεις, δε μπορείς να το συγκρίνεις με τίποτα άλλο. Όταν φοράς τα χρώματα της χώρας σου στη φανέλα, κάθε χρονιά δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσά μας, ανεξαρτήτως ποιος είναι δίπλα σου. Τον χτίζεις αυτόν τον δεσμό και αυτό μεταφράζεται στο παρκέ».

Ο 27χρονος σέντερ, πήρε στην αρχή της χρονιάς την απόφαση να διαγράψει όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια κίνηση που όπως υποστηρίζει ο ίδιος απέδωσε. «Εγώ προσωπικά διέγραψα όλους τους λογαριασμούς μου στο ξεκίνημα της σεζόν. Ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει. Δεν ανησυχείς για τίποτα. Απλά πας και παίζεις το παιχνίδι σου. Έχεις τους προπονητές σου, την οικογένεια, τους συμπαίκτες σου, και η γνώμη τους είναι η μοναδική που έχει σημασία. Βγαίνεις εκεί έξω, εμπιστεύεσαι το παιχνίδι σου, και αγωνίζεσαι» είπε ο Σαμπόνις και πρόσθεσε: «Είναι εντυπωσιακό. Έχεις πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Το μυαλό σου είναι καθαρό. Παρακολουθείς ταινίες, προσπαθείς να μάθεις κάτι από μόνος σου, δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να διαβάσεις ή να μάθεις κάτι που λένε για εσένα, διότι σε τελική ανάλυση, εσύ είσαι αυτός που αγωνίζεται στο παρκέ».

Ο διεθνής σέντερ που είναι συμπαίκτης του Σάσα Βεζένκοφ στους Σακραμέντο Κινγκς, διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Έχει 19,6 πόντους, 13,8 ριμπάουντ και 8,3 ασίστ κατά μέσο όρο σε 78 παιχνίδια. Επιπλέον είναι πρώτος σε triple double αριθμώντας 26 ενώ έχει 61 συνεχόμενα double double.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x