Ευρώπη

Σβεντ: «Από τους αγαπημένους μου προπονητές ο Μπαρτζώκας. Απόμακρος ο Ιτούδης»

Ο Αλεξέι Σβεντ έσταζε… μέλι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τη συνεργασία που είχαν στη Χίμκι, δεν νιώθει όμως το ίδιο για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο Αλεξέι Σβεντ.

Ο 33χρονος γκαρντ κατατάσσει τον Έλληνα προπονητή ανάμεσα στους τρεις καλύτερους που είχε συνεργαστεί στην καριέρα του. Αντίθετα, για τον Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο συνυπήρξε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ανέφερε ότι είναι πολύ απόμακρος και όχι τόσο κοντά στους παίκτες.

Ο Ρώσος σταρ είχε συνεργαστεί με τον κόουτς του Ολυμπιακού στη Χίμκι τη διετία 2017-19.

«Μου άρεσε πολύ η δουλειά που έκανα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός προπονητής, εξαιρετικός ψυχολόγος, ενώ πολύ καλός προπονητής είναι και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Αν και ο τελευταίος έκανε πολύ σκληρές προπονήσεις. Αυτούς τους τρεις ξεχωρίζω για κορυφαίους προπονητές που έχω συνεργαστεί», δήλωσε αρχικά ο Ρώσος σταρ στο «sport-express.ru».

Από ‘κει και πέρα, στο δημοσίευμα έγινε η αποκάλυψη ότι το 2017 η Χίμκι ήταν μία «ανάσα» από τον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά στο τέλος το deal χάλασε και έτσι υπέγραψε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Σβεντ να απαντάει: «Δεν το ήξερα αυτό. Αλλά, είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα με τον Μπαρτζώκα. Μου άρεσε αυτή η συνεργασία».

Αναφορικά με τις διαφορές ανάμεσα στον νέο προπονητή της ΤΣΣΚΑ, Εμίλ Ραΐκοβιτς και τον πρώην Δημήτρη Ιτούδη: «Πρόκειται για δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Εμίλ επικοινωνεί περισσότερο με τους παίκτες, δίνει ελευθερίες και κάνει φίλους. Μπορείς να τον προσεγγίσεις εύκολα, να τους πει τη γνώμη σου και να συζητήσεις διάφορα. Ο Ιτούδης είναι διαφορετικός. Έχει τη δική του άποψη και δεν τον προσεγγίζεις εύκολα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x