Ευρώπη

Σίμτσακ στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν αλλάξει»

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη στην Ούνιξ Καζάν, Βασίλης Σίμτσακ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, τις προσθήκες της ομάδας και όχι μόνο.

Την μεταπήδηση από τον ρόλο του προπονητή σε αυτόν του παίκτη, τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Πρίφτη στην Ούνιξ Καζάν, αλλά και την κατάσταση των ελληνικών ομάδων μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Σίμτσακ.

Ο βοηθός προπονητή στον ρώσικο σύλλογο αναφέρθηκε στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του και την προετοιμασία για τη νέα σεζόν, ενώ σχολίασε τις αλλαγές που έχουν γίνει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μπάσχετοι» με τους Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφαλά:
Για το αν έχει προτιμήσεις σε συγκεκριμένα είδη παικτών: «Δεν έχω προτίμηση. Θέλω η ομάδα που βρίσκομαι τώρα ή αργότερα, να απαρτίζεται από ένα σύνολο παικτών. Τόσο οι πρωταγωνιστές, όσο και οι ρολίστες, χρειάζονται. Η μίξη παικτών είναι το καλύτερο συστατικό σε μια ομάδα. Θέλουμε παίκτες με κίνητρο, που διψάνε».

Για τα πρώτα του βήματα στην προπονητική: «Ήταν για μένα ένα πολιτισμικό σοκ. Οι παίκτες με φωνάζαν κόουτς και δεν γυρνούσα».

Για τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Πρίφτη: «Η πρώτη μου επαφή μαζί του ήταν στην ΑΕΚ, εκεί που μου έκανε ατομικές. Στην Καβάλα όμως, μετά από το σοβαρό τραυματισμό μου, ήταν αυτός που μου έδωσε την ευκαιρία. Το εκτίμησα. Υπάρχει εμπιστοσύνη τόσο μπασκετικά, όσο και εκτός του χώρου. Με βοηθάει πολύ, παρόλο που το άγχος και η πίεση είναι μεγαλύτερη στο χώρο της προπονητικής».

Για τις κινήσεις στο φετινό ρόστερ: «Έχουν γίνει στοχευμένες κινήσεις, αφού ρίξαμε το μπάτζετ αρκετά σε σχέση με πέρυσι. Αλλάξαμε όλους σχεδόν τους παίκτες και προσπαθήσαμε να βρούμε αυτούς που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας. Αν κάτι μας λείπει, είναι ένα 4άρι».

Για την εξέλιξη των παικτών: «Στη Ρωσία υπάρχουν χρήματα. Όταν έχεις λεφτά δεν δίνεις τόσο πολύ βάση στις μικρές ηλικίες, σε ενδιαφέρει το άμεσο αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που δεν υπάρχει εξέλιξη παικτών, τα τελευταία χρόνια. Ο κόουτς Πρίφτης στηρίζει τους Ρώσους και είναι υπέρ της παραγωγής νέων παικτών. Εξάλλου, όποια ομάδα έχει καλούς Ρώσους, η ιστορία έχει δείξει ότι κάνει και καλή πορεία».

Για τα μπάτζετ των ομάδων: «Η Χίμκι, η Ζενίτ και η Κουμπάν έχουν το διπλάσιο μπάτζετ από μας. Εμείς είμαστε η 6η ομάδα στη VTB League σε θέμα μπάτζετ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα όμως. Εμείς ποντάρουμε στη δουλειά, στην εμπιστοσύνη του παίκτη με τον προπονητή».

Για την αποχώρηση του Έρικ ΜακΚόλουμ: «Ο Έρικ είναι ένα εξαιρετικό παιδί και παίκτης. Έχει χαρακτήρα «διαμάντι». Λόγω μπάτζετ δεν υπήρχε η δυνατότητα να τον κρατήσουμε. Το θέμα ήταν οικονομικό».

Για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Προμηθέα: «Ο Παναθηναϊκός άλλαξε τελείως. Εμπιστεύθηκε νέο προπονητή. Τον κόουτς Βόβορα τον είχα και εγώ προπονητή. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και προπονητής. Το μόνο που πρέπει, είναι να δείξει με το έργο του αυτό που ξέρει να κάνει. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίσης. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι αναγνωρισμένος και εμένα προσωπικά μου αρέσει ο τρόπος που προπονεί. ΑΕΚ και Προμηθέας είναι ομάδες που σίγουρα ξεχωρίζουν απ’ την ελληνική Basket League. Το έχει δείξει εξάλλου η πορεία τους και τείνουν να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ομάδες».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Στο Καζάν πρέπει να είμαστε στις 14, 15 Αυγούστου. Βέβαια, είναι δύσκολο καθώς τα δεδομένα αλλάζουν. Κάθε μέρα συμβαίνει κάτι καινούριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x