Ευρώπη

Συμφώνησε με Μπαρτζώκα ο Σκαριόλο: «Η έλλειψη γηγενών είναι σοβαρό πρόβλημα»

O Σέρτζιο Σκαριόλο συμφώνησε με την τοποθέτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ πάσχει από έλληψη γηγενούς ταλέντου.

Μετά το τέλος του Final Four, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κάνει μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, τονίζοντας ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει πρόβλημα όσον αφορά την έλλειψη γηγενούς ταλέντου.

Ένας άλλος εκ των προπονητών της Ευρωλίγκας, ο Σέρτζιο Σκαριόλο, τοποθετήθηκε επί του θέματος, τονίζοντας πως πράγματι τα όσα είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού έχουν μεγάλη βάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι ένα αντικειμενικό γεγονός, δεν είναι μια άποψη. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Συμφωνούμε όλοι. Όχι ότι ο Γιώργος δεν έκανε μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, αλλά γιατί όλοι το γνωρίζουμε. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να παίξεις με το καθεστώς γηγενή χωρίς να έχεις γεννηθεί ή προπονηθεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος, βγαίνουν παίκτες με δύο, τρεις ή τέσσερις σεζόν - ανάλογα τη χώρα- στα νεαντικά τμήματα. Αυτοί, συνήθως δεν έχουν αυτή την αγάπη και το δέσιμο με την ομάδα, την ικανότητα να κληρονομούν αξίες και να τις μεταδίδουν.

Όταν μία ομάδα έχει ένα κορμό γηγενών παικτών, έχει μία αφοσίωση και μία αίσθηση του ανήκειν, μία θέληση για παραπάνω προσπάθεια και θυσία ανώτερη των άλλων. Φυσικά, μπορείς να φτάσεις εκεί με άλλους τρόπους, αλλά βοηθάει αν έχεις τους γηγενείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x