Ευρώπη

Πρόεδρος σλοβένικης ομοσπονδίας: «Ήμασταν κοντά σε Ιτούδη και Πασκουάλ πριν τον Σέκουλιτς»

Ο πρόεδρος της σλοβένικης ομοσπονδίας δήλωσε πως πριν αναλάβει τα «κλειδιά» της εθνικής ομάδας ο Σέκουλιτς, υπήρξε σε πρώτο πλάνο μία συμφωνία με τους Δημήτρη Ιτούδη και Τσάβι Πασκουάλ.

Μία... είδηση έβγαλε στο φως ο Ματέι Έργιαβετς!

Ο πρόεδρος της σλοβένικης ομοσπονδίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή της εθνικής ομάδας, τονίζοντας πως πριν γίνει η συμφωνία με τον Σέκουλιτς υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τους Τσάβι Πασκουάλ και Δημήτρη Ιτούδη.

Πέρα από αυτό, ο Σλοβένος αναφέρθηκε στον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, τονίζοντας πως υπάρχει ο στόχος να βρεθεί στο τεχνικό τιμ της ομάδας για το επερχόμενο Μουντομπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έργιαβετς:

Για τον Κοκόσκοφ: «Ναι οι υποψίες είναι σωστές, όμως έχουν μεταδοθεί λάθος στο κοινό. Όλοι πίστεψαν ότι πρέπει να γίνει προπονητής. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί χρειαζόμαστε έναν προπονητή που να μπορεί να κοουτσάρει και στα προκριματικά για επόμενο EuroBasket, στα παιχνίδια που θα γίνουν τον Νοέμβριο και το Φεβρουάριο. Ένας προπονητής του NBA δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Θέλουμε μαζί μας τον Ιγκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για να πάμε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Αν μπορούσαμε να βρούμε μια ικανοποιητική για όλες τις πλευρές λύσεις, θα θέλαμε σίγουρα να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας».

Για το γεγονός πως ο Σέκουλιτς έμεινε στη θέση του προπονητή παρά την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ: «Δεν τέθηκε καν θέμα. Πριν από τρία χρόνια είχαμε συμφωνήσει ότι θα πάμε μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 αν προκριθούμε. Πριν τον Σέκουλιτς είχαμε συζητήσεις με τον Ιτούδη και με τον Πασκουάλ και ήμασταν κοντά σε συμφωνία. Είχαμε πει να υπογράψουμε ξένο προπονητή, αλλά τελικά προσλάβαμε τον Σέκουλιτς, που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός τότε, τώρα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Συζητήσαμε τι δεν λειτούργησε στο EuroBasket και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x