Ευρώπη

Σολοθάμπαλ: «Κολασμένη ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη»

Πολλά πράγματα θυμάται από την σπουδαία καριέρα του ο Νάτσο Σολοθάμπαλ κι ένα από αυτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι οι επικές μάχες της Μπαρτσελόνα με τον Άρη.

Ο Σολοθάμπαλ αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα από το 1978 ως το 1992, κατακτώντας μάλιστα 19 τίτλους.

Ειδικά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90, τόσο οι μπλαουγκράνα όσο και ο Άρης είχαν δύο από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη, χωρίς πάντως να καταφέρουν να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, στον προάγγελο της Ευρωλίγκας.

Όμως οι μεγάλες μάχες τους στο παρκέ έχουν μείνει στην ιστορία, κάτι που θυμήθηκε και ο Σολοθάμπαλ καθώς κατά την διάρκεια συνέντευξής του αναφέρθηκε σε αυτές.

«Η ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη κολασμένη. Πετούσαν καρέκλες και νομίσματα που έπεφταν πάνω στα κεφάλια μας, αλλά σχεδόν πάντα νικούσαμε εκεί μέσα παρά το γεγονός ότι ο Άρης ήταν μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου και είχε εκείνο το εκπληκτικό δίδυμο των Γκάλη-Γιαννάκη. Δεν ήταν εύκολο να σταματήσεις ούτε τον Γκάλη ούτε τον Γιαννάκη γιατί είχαν μεγάλη ατομική ικανότητα, έβλεπαν και διάβαζαν το παιχνίδι. Η προσπάθειά μας εστίαζε στο να μην πάρουν την μπάλα στα χέρια τους» τόνισε ο παλαίμαχος άσος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x