Ευρώπη

Σούπερ πρόκριση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών!

Θρυλική πρόκριση! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 47-46 της Βίσλα μέσα στην Πολωνία με «χρυσό» καλάθι της Παυλοπούλου στο τέλος και σφράγισε εισιτήριο για τους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών.

Προκρίθηκε στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 47-46 της Βίσλα μέσα στην Πολωνία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της πρώτης αναμέτρησης στο ΣΕΦ, εξασφάλισε εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

«Χρυσό» καλάθι σημείωσε η Παυλοπούλου (6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) 3 δέκατα πριν το φινάλε, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά στο... κατάλληλο σημείο. Η Σπυριδοπούλου με 12 πόντους ήταν πρώτη σκόρερ και η Τζόνσον εκτός από 6, είχε και 9 ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Γιώργου Παντελή έλεγχαν απολύτως την κατάσταση σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και κατάφεραν να σφραγίσουν την ανωτερότητά τους με το +7 (21-28) με το οποίο πήγαν στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Πολωνίας αντέδρασε, βελτίωσε την εικόνα της και κατάφερε να κάνει ντέρμπι την αναμέτρηση. Ειδικά προς το φινάλε της τρίτης περιόδου και έπειτα. Μείωσαν σε 36-39 και στην τέταρτη περίοδο έγινε… μάχη. Η Βίσλα μάλιστα βρέθηκε και στο +3 σε μια… κρίσιμη στροφή της αναμέτρησης, καθώς έγινε το 46-43 στα 48’’ πριν το φινάλε. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε, μείωσε σε 46-45 στα 33’’ με τη Σωτηρίου, προτού η Παυλοπούλου… αφήσει στον τόπο τη Βίσλα.



Τα δεκάλεπτα: 14-18, 21-28, 36-39, 46-47

Βίσλα (Σέβτσικ): Κάναντα 14, Μούγιοβιτς, Αραούχο 6 (2), Μάνσο 17, Ράσελ 9, Κόντε, Γιακούμπιουικ, Ορόζοβα.

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τζόνσον 6 (9 ριμπ.), Κοσμά, Παυλοπούλου 6 (5 ριμπ., 3 ασ.), Σωτηρίου 9, Σπυριδοπούλου 12 (4), Αυτζή 3 (1), Λίτσι, Μάζιτς 4 (7 ριμπ.), Σταμάτη, Τόμας 7.

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x