Ευρώπη

Συγκίνηση για «Ντούντα»

Λύγισαν όλοι στην τελετή μνήμης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο στο κοινοβούλιο του Βελιγραδίου, με τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς να συγκινούν άπαντες.

Στην εκδήλωση για τη μνήμη του Ντούσαν Ιβκοβιτς τη Δευτέρα στο Βελιγράδι, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εμφανώς συγκινημένος και είπε αρκετά για τον «Ντούντα».

Ο «Ζοτς» μοιράστηκε ορισμένες ιστορίες με τον Ίβκοβιτς και έκανε αναφορά στην Ελλάδα και την πρώτη του γνωριμία με τα μπουζούκια, ενώ αναφέρθηκε στην εποχή που κατέκτησε το Πρωταθλητριών στο φάιναλ φορ του 1992 με τη νυν ομάδα του, την Παρτιζάν.

«Ο Ντούντα με πήγε πρώτη φορά στα μπουζούκια, είχε φιλία με όλους τους Έλληνες τραγουδιστές. Μία φορά, ένας διάσημος τραγουδιστής από την Θεσσαλονίκη, ο Πασχάλης Τερζής, τον πλησίασε και του φώναξε ΙΒΚΟΒΙΤΣ με τον κλασικό ελληνικό τρόπο. Και θέλω να το πω, πως πάντα θα έχουμε αυτές τις βραδιές μας. Και τώρα δεν υπήρξε άνθρωπος στην Αθήνα ο οποίος μας μην μου μεταφέρει τα συλλυπητήρια του. Άφησε ένα μεγάλο σημάδι δουλεύοντας σε πέντε ομάδες. Το 2012 λόγω κάποιων συνθηκών, αποφάσισε να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Αναγνώρισαν την προσφορά μας, μας τίμησαν στην Αθήνα. Ξέρω πόσο αγαπούσε την Αθήνα, κι για μένα η πόλη είναι ξεχωριστή», ανέφερε.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Ντράγκαν Τάρλατς, ο Ντούσαν Γέλιτς, ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, ο Νίκολα Πέκοβιτς και ο Βλάντο Τζούροβιτς.

Ο Σάσα Ντανίλοβιτς δεν άντεξε και βούρκωσε. «Το μπάσκετ δεν ήταν μέρος της ζωής του, αλλά η ζωή του. Ηταν σκληρό για εμένα. Είμαι περήφανος, που κατά τη διάρκεια της ζωής του, του είπα ότι τον αγαπάω και τον σέβομαι. Τους προηγούμενους μήνες δεν πέρασε ημέρες που δεν μιλήσαμε. Θα είναι για πάντα ο προπονητής μου, ήταν, είναι και θα είναι», είπε.

Η κηδεία του 78χρονου τεχνικού θα τελεστεί την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x