Ευρώπη

Θεσσαλονίκη η… σειρά σου!

Η ΑΕΚ έπαιξε και δυστυχώς έχασε. Όμως, την Τετάρτη μπαίνουν στη «μάχη» της πρόκρισης για τους «32» του Eurocup οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης, Άρης και ΠΑΟΚ κόντρα σε Ούνιξ και Μπεσίκτας αντίστοιχα.

Δυστυχώς, αν και πάλεψε στο Νόβγκοροντ η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Νίζνι να κάνει το σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του Eurocup. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι δεν έχει χαθεί για την «Ένωση», όπως επίσης το ίδιο ισχύει για τους Άρη και ΠΑΟΚ που ρίχνονται στη «μάχη» την Τετάρτη (2/12).

Βέβαια, οι βίοι των δύο «αιώνιων» της Θεσσαλονίκης δεν είναι… παράλληλοι στη διοργάνωση, καθώς οι μεν «κίτρινοι» σε περίπτωση νίκης επί της Ούνιξ Καζάν βρίσκονται με το… ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, ενώ ο δε «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Μπεσίκτας, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανός».

Ο Άρης είναι αυτός που παίζει πρώτος, καθώς υποδέχεται στις 19:00 στο –όπως αναμένεται- κατάμεστο «Nick Galis Hall» την Ούνιξ. Οι «κίτρινοι» είχαν πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη στον πρώτο γύρο μέσα στο Καζάν με 74-73 στην παράταση. Μάλιστα, η ψυχολογία των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη είναι στο… ζενίθ ύστερα και από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ το θετικό είναι πως το απουσιολόγιο είναι «λευκό». Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, καθώς εκτός από πρώτη στον τέταρτο όμιλο, έρχεται από δύο σερί νίκες στην VTB League απέναντι σε Χίμκι και Νίζνι Νόβγκοροντ.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

Ούνιξ Καζάν 5-2
Άρης 4-3
Τραμπζονσπόρ 4-3
Μπουντούτσνοστ 3-4
Μπάνβιτ 3-4
Στεάουα 2-5

Αναμφισβήτητα, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Μπεσίκτας, στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, το κίνητρο της νίκης προκειμένου να μείνει «ζωντανός» μπορεί να κάνει τους παίκτες του να ξεχάσουν την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας στο «Σινάν Ερντέμ». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει –ίσως- το τελευταίο του… χαρτί για την πρόκριση στους «32» και ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα είναι και η βαριά ήττα με 100-80 μέσα στην Πυλαία στον πρώτο γύρο. Από την άλλη, όμως, ούτε οι «Αετοί» έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους και έτσι «καίγονται» και εκείνοι για τη νίκη, την οποία θα διεκδικήσουν –όπως όλα δείχνουν- χωρίς τους Ματσέι Λάμπε και Ντι Τζέι Σίλι. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους φάση, μετρώντας δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα τη μία από την Γκαζιαντέπ εκτός έδρας και την άλλη πιο… βαριά από την Φενερμπαχτσέ μέσα στο σπίτι τους.

Η βαθμολογία του πέμπτου ομίλου

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 6-1
Άβτοντορ 5-2
Σόλνοκι 3-4
Μπεσίκτας 3-4
Λιέτουβος Ρίτας 2-5
ΠΑΟΚ 2-5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x