Ευρώπη

Το… βιολί της η Ούνιξ των Πρίφτη, Καϊμακόγλου

Με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές της έφυγε από το Βίλνιους η Ούνιξ Καζάν, που επικράτησε 87-81 της Ρίτας και πέτυχε την 6η νίκη της σε 7 αγώνες στο EuroCup.

Με πρωταγωνιστές τους Έρικ ΜακΚόλουμ (26 πόντοι), Πιέρια Χένρι (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), η Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη ανέτρεψε στο δεύτερο ημίχρονο την εις βάρος της κατάσταση στην έδρα της Ρίτας Βίλνιους και έφυγε με το διπλό (81-87) για να φτάσει τις 6 νίκες στον 4ο όμιλο του EuroCup.

Για τους γηπεδούχους, που έμειναν στις 3 νίκες (3-4), πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σίλεϊ πρώτο σκόρερ (19 πόντοι). Από την άλλη, η ρωσική ομάδα πανηγύρισε την 5η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Επιστροφή στις νίκες για την Τόφας, που επικράτησε 87-77 στην Πολωνία της Άρκα Γκντίνια. Πρωταγωνιστής των Τούρκων ο άλλοτε παίκτης της Λάρισας, Σάμι Μεχία (22 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ είχε ως άξιο συμπαραστάτη τον Ντιάντε Γκάρετ (21 πόντοι, 5 ασίστ).

Έτσι, η ομάδα από την Προύσα έφτασε τις 3 νίκες στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης και άφησε στην τελευταία θέση του γκρουπ τους Πολωνούς (1-6), από τους οποίους ξεχώρισαν οι Μπόστιτς (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Απσόου (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Τέλος, για τον 3ο όμιλο του θεσμού, η Τρέντο υπέταξε τη Βιλερμπάν (79-77 εντός), σε μια αναμέτρηση-θρίλερ. Ο πρώην φόργουορντ της Κηφισιάς, Ντάστιν Χογκ, «έλαμψε» για τους νικητές (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ), που βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 2-5.

Στην αντίπερα όχθη, οι Γάλλοι προσπάθησαν να στείλουν το ματς στην παράταση στο φινάλε, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το επιθετικό ριμπάουντ μετά από τη χαμένη βολή του άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, Έι Τζέι Σλότερ. Κατά συνέπεια, υπέστησαν τη 2η ήττα τους στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x