Ευρώπη

Τσους Ματέο: «Αισιοδοξώ για την εθνική Ισπανίας-Απαραίτητος για το μέλλον μας ο Χουάντσο»

Ο Τσους Ματέο παρουσιάστηκε ως νέος προπονητής της εθνικής Ισπανίας.

Η ισπανική ομοσπονδία παρουσίασε τον Τσους Ματέο ως νέο προπονητή της εθνικής ομάδας. Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ υπέγραψε ως το 2029 έχοντας μάλιστα δεσμευτεί ότι δεν θα εργαστεί παράλληλα σε κανέναν σύλλογο στο διάστημα αυτό.

«Ο Τσους έχει μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά. Είναι Ισπανός, έμπειρος στο υψηλότερο επίπεδο, έχει ζήσει υπό πίεση και ξέρει τι σημαίνει να κερδίζεις τους μεγαλύτερους τίτλους. Γνωρίζει το σπίτι μας. Είναι ήρεμος και διαλλακτικός, ξέρει πώς να ενσωματώνει παίκτες διαφορετικών στυλ και χαρακτήρων και φροντίζει τους παίκτες του, ενώ παράλληλα τους πιέζει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν ξέρετε πόσο χαρούμενοι είμαστε που τον καλωσορίζουμε. Η δέσμευση που έχουμε, η οποία ελπίζουμε ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας, αφορά στο Ευρωμπάσκετ 2029. Μία από τις σημαντικές προϋποθέσεις ήταν η αποκλειστικότητα, δεδομένης της στιγμής που βρισκόμαστε. Από τον Τσους, δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό», δήλωσε η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ελίσα Αγκιλάρ.

«Η ομοσπονδία χρειάζεται κάποιον που να δίνει το 100% της προσπάθειάς του για να εμπνεύσει τους παίκτες. Δεν θα ήταν καλό, ούτε για την ομοσπονδία ούτε για μένα, να συνδυάσω δύο δουλειές. Δεν υπήρξε ποτέ σημείο διαφωνίας», ξεκαθάρισε ο Τσους Ματέο, που δήλωσε έτοιμος για την αποστολή του.

«Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος. Ξέρω απόλυτα τι απαιτήσεις υπάρχουν από εμένα και θα το αντιμετωπίσω με θάρρος και αποφασιστικότητα, γνωρίζοντας τη δυσκολία. Θα προσπαθήσω να βάλω τη δική μου σφραγίδα σε αυτήν την ομάδα», ανέφερε ο 56χρονος προπονητής.

«Βλέπω ότι υπάρχει η επιθυμία να πάμε μπροστά το ισπανικό μπάσκετ. Τα παράθυρα δεν θα είναι εύκολα, αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι και θέλω να στείλω ένα αισιόδοξο μήνυμα γιατί, ειλικρινά, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Το Ευρωμπάσκετ μπορεί να μην ήταν σπουδαίο από άποψη αποτελεσμάτων, αλλά έστειλε πολύ καλά μηνύματα. Όταν αποτυγχάνεις, οι άνθρωποι μπορούν να δεσμευτούν περισσότερο. Δύο νεαροί παίκτες είχαν ένα εξαιρετικό τουρνουά και είπαν ότι ‘είμαστε εδώ’», συνέχισε.

Τέλος, κατέστησε σαφές πως ποντάρει πολλά σε Χουάντσο και Γουίλι Ερνανγκόμεθ. «Θα είναι απολύτως απαραίτητοι για το μέλλον. Δεν ξέρω τι ρόλους θα έχουν, αλλά αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να διαλύσουμε αυτό που ήδη έχουμε. Είναι απαραίτητοι για το μέλλον μας. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαν το καλύτερο Ευρωμπάσκετ, αλλά σε άλλες στιγμές ήταν εξαιρετικοί. Δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε αυτό», επισήμανε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x