Ευρώπη

Χάποελ Χολόν: Ψάχνοντας την ευρωπαϊκή υπέρβαση…

Δείτε το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στην 3η αγωνιστική του Basketball Champions League, Χάποελ Χολόν.

Η Χάποελ Χολόν έχει κάνει άλματα προόδου την τελευταία δεκαετία και πλέον σταθεροποιείται στην κορυφογραμμή του ισραηλινού μπάσκετ, όπως αποδείχθηκε και την προηγούμενη σεζόν, στην οποία κατέκτησε το εγχώριο Κύπελλο με τον Γκλεν Ράις Τζούνιορ να κάνει «όργια».

Το ζητούμενο ωστόσο για την ομάδα του Σαμίρ είναι η ευρωπαϊκή υπέρβαση, αν και σε πρώτη φάση δείχνει ελαφρώς αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι.

Το προφίλ της Χάποελ Χολόν:

Έτος ίδρυσης: 1947.

Γήπεδο: Holon Toto Hall (5.600 θέσεων).

Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα Ισραήλ, 2 Κύπελλα Ισραήλ.

Προπονητής: Νταν Σαμίρ. Ανακηρύχθηκε τεχνικός της περσινής σεζόν στο Ισραήλ, ενώ καθοδηγεί εδώ και 3 χρόνια τη Χάποελ Χολόν στη 2η θητεία του σε αυτή (2011-13 η πρώτη). Ο 43χρονος είναι «μαθητής» του Πίνι Γκέρσον, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2003-06), ενώ έχει εργαστεί ως βοηθός του νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, στην Ντιναμό Μόσχας (2008-09), αλλά και του Έτορε Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2013-14).

Τι έκανε πέρσι: Επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η περσινή περίοδος για τους «τίγρεις», τουλάχιστον όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, αν και ήταν αρκετά επεισοδιακή λόγω του της «κλωτσοπατινάδας» του Γκλεν Ράις Τζούνιορ με τον Πνίνι τον Απρίλιο. Καταρχάς, κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ (2ο της ιστορίας της) επικρατώντας στον τελικό (86-84) της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Επίσης, τερμάτισε 2η στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι τον τελικό του Final Four, όπου ηττήθηκε από την «ομάδα του λαού». Εντούτοις, απέτυχε στο Basketball Champions League καθώς αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 3-11.

Τα φετινά παιχνίδια της: Πρωτάθλημα: Ιρόνι Ναχαρίγια-Χάποελ Χολόν 98-95, Μακάμπι Ασντόντ-Χάποελ Χολόν 71-94, Χάποελ Χολόν-Χάποελ Εϊλάτ 108-102 στην παράταση. Champions League: Χάποελ Χολόν-Φριμπούργκ 93-69, Βενέτσια-Χάποελ Χολόν 111-104 στη 2η παράταση. Λιγκ Καπ: Χάποελ Χολόν-Χάποελ Μπερ Σεβά 73-77.

Ρόστερ:

Γκαρντ: Καλίφ Γουάιατ, Κόρεϊ Γουόλντεν, Χαρέλ Νταντόν, Αμίτ Σιμχόν, Σλόμο Χαρούς, Αμίτ Αρμπέλι, Ρόι Χάμπερ.

Φόργουορντ: Ντάριον Άτκινς, ΝτεΚουάν Τζόουνς, Γκάι Πνίνι, Αριέλ Ζάνο.

Σέντερ: Τι Τζέι Κλάιν, Σον Τζόουνς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x