Euroleague

Ευρωλίγκα: Μεγαλώνει το μπλοκ των «7»

Η προσέγγιση ομάδων που δεν εκπροσωπήθηκαν στο εν Αθήναις ραντεβού και ο ισχυρός δεσμός Μπερτομέου – Κερεχέτα που αποτρέπει το 11-0!

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις στην Ευρωλίγκα μετά το ραντεβού 7 ομάδων σε αθηναϊκό ξενοδοχείο πριν λίγες μέρες. Μια ιστορική ημέρα καθώς βρήκε στο ίδιο τραπέζι τους δικούς μας εκπροσώπους (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) αλλά και επειδή για πρώτη φορά στα 20 χρόνια παρουσίας του ο Τζόρντι Μπερτομέου είδε ένα απροσπέλαστο μπλοκ να υψώνεται εμπρός του.

Όπως αποκάλυψε η ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και η εκπομπή «Αντεπίθεση», ενόψει της συνάντησης που συγκλήθηκε για τις 26 Απριλίου, κι επειδή είναι αντικείμενο συζήτησης το αν κάποιοι από τους 7 που βρέθηκαν υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα πρόκειται να αλλάξουν στάση, το μπλοκ όχι μόνο δεν απειλείται με σμίκρυνση αλλά είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί κιόλας.

Ήδη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συνάντησης, ομάδες που δεν συμμετείχαν σε αυτή, επικοινώνησαν με τους «7», κάποιοι εκφράζοντας σε ένα βαθμό και τα παράπονά τους για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Απαραίτητη σημείωση το ότι για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν απαραίτητη η απόλυτη εχεμύθεια. Όσο περισσότερο άνοιγε ο κύκλος των συζητήσεων, τόσο περισσότερο απειλούταν αυτή. Αυτή είναι και μία εξήγηση για τον περιορισμό των «καλεσμένων» σε αυτές στους 7.

Το ζητούμενο, όμως, είναι άλλο. Αυτό που προκύπτει από τις ζυμώσεις που ακόμα και τώρα είναι σε εξέλιξη μεταξύ των ομάδων είναι το γεγονός πως το μπλοκ των 7 χαρακτηρίζεται «μπετόν», αδιαίρετο. Ακόμα πιο σημαντικό το ότι έχει διαπιστωθεί πως σε αυτό είναι πολύ πιθανό να προστεθούν κι άλλοι, αυξάνοντας τη δυναμική του ακόμα περισσότερο. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να φτάσουμε και στο απόλυτο 11-0, εξαιτίας της εξαιρετικής σχέσης που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, με τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Η δυναμική της κίνησης των «7» σοκάρει τον Μπερτομέου και για έναν ακόμα λόγο: δεν αποτελεί έναν προβληματισμό των στελεχών των ομάδων, αλλά έκφραση ισχυρών παραπόνων των ιδιοκτητών των ομάδων αυτών! Και αν η κόντρα – ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο – του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τζόρντι Μπερτομέου είναι παλιά ιστορία η ενεργοποίηση των αδελφών Αγγελόπουλων, της οικογένειας Φέντερμαν, του Βατούτιν της ΤΣΣΚΑαλλά και των ιδιοκτητών του κολοσσού Εφές είναι ενδεικτική του απροσπέλαστου σκοπέλου που έχει εμπρός του ο CEO της Ευρωλίγκας.

Άξιο αναφοράς ακόμα και αυτό: η κίνηση αυτή δεν είναι κίνηση που οργανώθηκε τις τελευταίες μέρες. Είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων μηνών. Οι «7» μπορεί να μην ήταν 7 από την πρώτη μέρα των επαφών, αλλά ο προβληματισμός είχε αρχίσει να συνασπίζει δυνάμεις απέναντι στον Μπερτομέου πολύ καιρό τώρα. Το γεγονός ότι δεν είχε διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία όπως και το ότι το ραντεβού στην Ελλάδα το μάθαμε από μια εκ των υστέρων διαρροή δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία οι «7» αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά και τον τεράστιο μπελά που έχει ο Μπερτομέου στο κεφάλι του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x