Euroleague

Άργησε να «ξυπνήσει» και… ανέστησε τη Φενέρ ο Ολυμπιακός!

Το κακό του πρόσωπο έδειξε ξανά ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει το ματς στο τέλος, αλλά γνώρισε την ήττα (84-77) από τη Φενέρμπαχτσε.

Τα δικαιώματα που έδωσε, τα πλήρωσε ο Ολυμπιακός!

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» άφηναν τη Φενέρμπαχτσε να κάνει το παιχνίδι της και κυνηγούσαν στο σκορ και παρά την προσπάθειά τους να κάνουν την ανατροπή στο τέλος, ηττήθηκαν 84-77 και έπεσαν στο 7-8.

Οι Πειραιώτες ήταν πίσω με διψήφια διαφορά στην τέταρτη περίοδο, με τη συγκινητική προσπάθεια του Βεζένκοβ να φέρνει το ματς στον πόντο (75-74), στο 38’, αλλά ένα κρίσιμο λάθος του ΜακΚίσικ και ένα τρίποντο-μαχαιριά του Πιερ, τους υποχρέωσαν στην ήττα.

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν χωρίς τον Πρίντεζη, ενώ στην πορεία έχασαν με τραυματισμό τους Έλις και Παπανικολάου. Μπορεί να είχαν 15/32 τρίποντα, αλλά η κάκιστη άμυνά τους δεν μπορούσε να… σώσει την κατάσταση.

Ο Βεζένκοβ ήταν πρώτος σκόρερ με 17π., με τον Ζαν-Σαρλ να είχε 12π.

Από την άλλη, η Φενέρ έδωσε τέλος στο σερί των τριών ηττών και πήγε στο 6-10. Κορυφαίος ήταν ο Βέσελι, ο οποίος στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του είχε 17 πόντους, ενώ 14π. είχε ο κομβικός Πιερ.

Το ματς
Με τους Έλις, Ζαν-Σαρλ, Παπανικολάου, Σλούκα και Χάρισον ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Οι καλές επιλογές στην περιφέρεια έστειλαν τους «ερυθρόλευκους» στο 2-8 στην αρχή του ματς. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν άστοχοι, με τη Φενέρ να ακουμπούσε την μπάλα στη ρακέτα και με τον Βέσελι να απαντά με ένα 9-0 για το προσπέρασμά της (11-8). Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες βρήκαν ξανά λύσεις στην επίθεση με τον Χάρισον και πέρασαν ξανά μπροστά (11-14). Από τα μισά και μετά, το ματς απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα, μέσα στο «ζωγραφιστό», ωστόσο από την άλλη οι Ζαν-Σαρλ, Παπανικολάου και Χάρισον είχαν βρει το… χέρι τους έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είχε συνεχώς το προβάδισμα και να κλείνει την πρώτη περίοδο στο +5 (22-27).

Το καλάθι του Μάρτιν έστειλε τον Ολυμπιακό στο +7 (22-29) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Αλλά, στη συνέχεια άρχισαν τα εύκολα λάθη των «ερυθρόλευκων» με τους Μαχμούτογλου, Έντι και Μπράουν να έρχονταν από τον πάγκο και να σπρώχνουν τη Φενέρ σε ένα 8-0 (30-29). Ο Σπανούλης έδωσε μία μικρή «ανάσα» για το +4 (30-34) στην ομάδα του Πειραιά, αλλά η αδράνεια στην άμυνα, επέτρεψε ξανά στους γηπεδούχους να χτυπήσουν στο ανοικτό γήπεδο και να περάσουν μπροστά (36-34), στο 15’. Εκεί, άρχισαν και τα προβλήματα για την ομάδα του Πειραιά. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα «πουλούσαν» εύκολα την μπάλα, στην άμυνα είχαν πολύ αργές επιστροφές και έτσι οι Τούρκοι συνέχισαν τα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και ξέφυγαν στο +7 (43-36), στο 18’. Στα τελευταία δύο λεπτά, άρχισε και η Φενέρ τα λάθη, με τους Βεζένκοβ και Έλις να μειώνουν στο 45-41 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε βελτιωμένος στην άμυνα ούτε στην αρχή του δεύτερου μέρους με τη Φενέρ να κάνει ένα 5-0 και να πηγαίνει στο +9 (50-41). Η μοναδική αντίδραση ήρθε με προσωπικά καλάθια των Ζαν-Σαρλ και Χάρισον, με τη συνέχεια να ήταν… δραματική για την ομάδα του Πειραιά. Στατικές επιθέσεις χωρίς φαντασία και ενέργεια, με το δίδυμο Ντε Κολό-Βέσελι από την άλλη να κάνει «πάρτι» απέναντι σε μία τραγική άμυνα και έτσι οι γηπεδούχοι να ξεφεύγουν στο +13 (59-46), στο 26’. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν έναν μίνι… σφυγμό με δύο άμυνες, που τους έδωσαν την ευκαιρία να κάνουν ένα 5-0 (59-51). Αλλά, μέχρι εκεί. Τα λάθη και η ανύπαρκτη άμυνα επέστρεψαν άμεσα και η ομάδα του Κοκόσκοφ το εκμεταλλεύτηκε αυτό, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +12 (66-54).

Ο Πιερ ήταν ο «πονοκέφαλος» για την άμυνα του Ολυμπιακού στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με τη Φενέρ να διατηρούσε τη διαφορά της στα ίδια επίπεδα (70-57). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και με τον Βεζένκοβ «ζεστό» στην επίθεση, μείωσαν αρχικά στο -3 (73-68). Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν δύο βολές του Μαχμούτογλου, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να συνεχίζει το… κρεσέντο του έξω από τα 6,75μ. και να μειώνει στον πόντο (75-74), στο 38’. Ακολούθησαν βολές του Ντε Κολό, με τον ΜακΚίσικ να κάνει λάθος στην επόμενη επίθεση και τον Πιερ να στέλνει τη Φενέρ στο +5 (79-74). Ο Σπανούλης έδωσε… ανάσα προσωρινά στον Ολυμπιακό, αλλά το τρίποντο του Πιερ (82-76), στα 18’’ πριν τη λήξη του έκοψε τα… πόδια και έτσι γνώρισε την ήττα με το τελικό 84-77.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 45-41, 66-54, 84-77



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x