Ευτυχής που θα φορά στο εξής τη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Τζίμερ Φριντέτ. Μιλώντας στην «Πράσινη» ανέφερε πως η διαχρονική επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τον φέρει στην ομάδα, αλλά και όσα άκουσα από τον Νικ Καλάθη και είδε από τον κόσμο στο YouTube έπαιξαν ρόλο στο να πει το μεγάλο «ναι». Αναλυτικά ο 30χρονος γκαρντ μίλησε για:

-το λόγο που επέλεξε τον Παναθηναϊκό: «Είχα κάποιες πολύ καλές προτάσεις, ενώ ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Κίνα, Ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί για εμένα και στο παρελθόν, μίλησα με τον κ. Γιαννακόπουλο και τον κ. Μάνο, η προσέγγισή των οποίων ήταν εξαιρετική. Με έκαναν να θέλω να γίνω κομμάτι της ομάδας και κλείσαμε μία σπουδαία συμφωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε ένα από τα πιο ιστορικά κλαμπ της Ευρώπης».

-τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είναι απίστευτοι. Μου έστελναν καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα μέσω των οποίων μου ζητούσαν να γίνω μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού και φωτογραφίες με την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο. Μου έδειξαν πόσο μεγάλο πάθος έχουν για την ομάδα τους. Φυσικά και είδα βίντεο στο YouTube, είδα πολλά! Ο κόσμος ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση».

-την προσωπική του απόδοση: «Ελπίζω να δικαιώσω τις υψηλές προσδοκίες! Έχω δουλέψει πολύ αυτό το καλοκαίρι για να γίνω καλύτερος. Αυτό που μετράει είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να είμαι εγώ πετυχημένος αλλά η ομάδα».

-την επαφή με τον Νικ Καλάθη: «Γνωρίζω τον Νικ, είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν ήμασταν νεότεροι. Είναι ένα σπουδαίο παιδί κι ένας εξαιρετικός παίκτης, ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα στην Euroleague. Πριν υπογράψω μίλησα μαζί του για το ενδεχόμενο να έρθω στον Παναθηναϊκό. Μου είπε τα καλύτερα για την Ελλάδα, το μπάσκετ και φυσικά τον σύλλογο. Είμαι ενθουσιασμένος!».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube