Μουντομπάσκετ 2014

Γαλλική περηφάνια

Στο χαρακτήρα και τα αποθέματα ενέργειας και ψυχής της εθνικής Γαλλίας στάθηκαν ο αρχηγός Μπορίς Ντιαό και ο προπονητής Βενσάν Κολέ μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Περήφανοι για το επίτευγμα της κατάκτησης της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρά τις αντιξοότητες δήλωσαν ο αρχηγός των «τρικολόρ», Μπορίς Ντιαό και ο προπονητής Βενσάν Κολέ μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας στο μικρό τελικό.

«Ήταν μια μεγάλη νίκη μετά από μια μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα μας έδειξε πως έχει ψυχικά αποθέματα και χαρακτήρα νικητή. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που καταφέραμε. Θέλαμε να πάμε στον τελικό, αλλά δεν μπορέσαμε και παρά την απογοήτευση και την κούρασή μας βρήκαμε τα αποθέματα για τον μικρό τελικό. Το χάλκινο μετάλλιο δεν είναι μικρή υπόθεση», δήλωσε ο Ντιαό.

«Είναι αλήθεια πως δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο ψηλά. Με τόσες απουσίες και τόσα νέα παιδιά στο ρόστερ δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι, ειδικά από τη στιγμή που θα βρίσκαμε στο δρόμο μας την Ισπανία. Όμως τα καταφέραμε και είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου», ανέφερε με τη σειρά του ο προπονητής των «τρικολόρ».

Όσο για το Ευρωμπάσκετ του 2015, που θα φιλοξενηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του στη Γαλλία, ο Βενσάν Κολέ είπε: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Θα είναι δύσκολο, γιατί οι οικοδεσπότες έχουν πάντα την πίεση. Στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Θα είναι ευχάριστο πρόβλημα να έχουμε περισσότερους παίκτες διαθέσιμους. Ο Πάρκερ έχει πει πως θα είναι σίγουρα παρών, ο Νοά θα δούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x