Γενικά

Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο Γι Γιανλιάν, θρύλος του κινέζικου μπάσκετ

Ο σπουδαίος Γι Γιανλιάν, μιά από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του κινέζικου αθλητισμού, έβαλε τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 38 ετών.

Τέλος στην καριέρα του έβαλε ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Κίνας!

Ο Γι Γιανλιάν, Κινέζος φόργουορντ με πολυετή θητεία στο ΝΒΑ , πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» σε ηλικία 38 ετών, μετά από 21 χρόνια όπου διακρίθηκε στο κορυφαίο επίπεδο!

«Πώς περνάει ο χρονος... Εν ριπή οφθαλμού, το μπάσκετ με συντροφεύει εδώ και 21 χρόνια. Μετά από συνετή σκέψη, αποφάσισα να τερματίσω την επαγγελματική μου καριέρα στο μπάσκετ», έγραψε στα social media με αφορμή την απόφασή του.

Ο Γιανλιάν Γι ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του το 2002, ενώ το 2007 επελέγη στο 6ο pick του draft του ΝΒΑ. Από εκεί και πέρα, έκανε μία σπουδαία καριέρα παίζοντας 273 παιχνίδια για Μπακς, Μάβερικς, Νετς και Γουίζαρντς, φτάνοντας να μετράει μέχρι και 12 πόντους με 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο τη σεζόν 2009-10. Υπήρξε επίσης, θρύλος στη χώρα του, αφού κατέκτησε 6 φορές το πρωτάθλημα Κίνας και ήταν 5 φορές MVP της σεζόν!

Με την εθνική Κίνας έκανε επίσης σπουδαία καριέρα, κατακτώντας 3 Κύπελλα Ασίας και παίζοντας με τη φανέλα της σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012, 2016).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x