Eurobasket 2015 Αποστολή

Γιάννης-Ζάζα: Μέχρι χθες μαζί, σήμερα απέναντι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ζάζα Πατσούλια θα είναι απόψε αντίπαλοι στο Ελλάδα-Γεωργία. Όμως τους δυο τους ενώνουν πολλά από τη διετία τους στους Μπακς.

Ο αθλητισμός μπορεί να φέρει πολύ κοντά ανθρώπους που φαινομενικά έχουν ελάχιστα κοινά. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Ζάζα Πατσούλια, που απόψε θα τεθούν αντιμέτωποι στο Ελλάδα-Γεωργία για το Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

Ο Γεωργιανός σέντερ ήταν από τους ανθρώπους που ανέλαβαν ρόλο μέντορα του 18χρονου Γιάννη πριν δύο καλοκαίρια, όταν έκανε το άλμα από την Α2 στο ΝΒΑ.

inner

«Είχα έρθει κι εγώ σε αρκετά νεαρή ηλικία στις ΗΠΑ και καταλαβαίνω πώς νιώθει ο Γιάννης. Δεν ήμουν τόσο αδύνατος όσο εκείνος, αλλά τον βλέπω συνέχεια στο γυμναστήριο κι αυτό είναι καλό σημάδι», είχε δηλώσει τότε ο Πατσούλια.

«Λατρεύω αυτόν τον τύπο. Μου δίνει συνέχεια συμβουλές. Είναι πολύ καλός», ανέφερε με τη σειρά του ο δικός μας, Γιάννης.

«Είχα ακούσει γι’ αυτόν πριν έρθει στο ΝΒΑ. Οι Χοκς, στους οποίους αγωνιζόμουν, είχαν ενδιαφερθεί για τον Γιάννη. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2013 στο Ευρωπαϊκό U20 θα έπαιζε απέναντι στον ξάδερφό μου, αλλά εκείνος τραυματίστηκε και δεν ήταν στην ομάδα. Θα ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι», είχε αναφέρει ο Πατσούλια.

inner

«Είναι ακόμη στην αρχή. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να ανεβάζει το παιχνίδι του συνέχεια επίπεδο και να φτάσει ψηλά. Δεν έχει καταφέρει ακόμη τίποτα, αλλά είναι νέος κι έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω έναν συμπαίκτη σαν κι εκείνον, δίνει κίνητρο και στους βετεράνους», τόνιζε βλέποντάς τον στις πρώτες προπονήσεις των Μπακς.

Η κοινή τους συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2013



Οι δυο τους αυτή τη διετία συνεργάστηκαν άψογα και ο Γιάννης δικαίωσε τον Πατσούλια για την πίστη στο ταλέντο του και τη βοήθεια που του πρόσφερε.

Λίγο πριν τη συνάντησή τους στο Ευρωμπάσκετ ο αρχηγός της Γεωργίας δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που βλέπω τον Giannis να παίζει καλύτερα και να βελτιώνεται. Έχει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα σε σχέση με πέρσι. Μεγαλώνει συνεχώς, τόσο σωματικά, όσο και σαν παίκτης και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν».

Οι δυο τους έκαναν και καλή παρέα εκτός παρκέ, με τον «παλιό» να πειράζει συχνά τον «νέο».

Ssssshhhhhh @giannis_ante34 sleeping??????

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Zaza Pachulia (@zazapachulia) στις




Η μοίρα που πριν δύο καλοκαίρι διασταύρωσε τους δρόμους τους, πλέον τους χωρίζει. Ο Πατσούλια θα συνεχίσει στο Ντάλας και τους Μάβερικς, ενώ ο Γιάννης θα παραμείνει στο Μιλγουόκι. «Ο Ζάζα εκπροσώπησε τους Μπακς με ποιότητα εντός κι εκτός γηπέδων. Του εύχομαι τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, γιατί το αξίζει», έγραψε στο Instagram όταν ανακοινώθηκε η μετακίνηση του φίλου του.

Έστω κι από μακριά, ωστόσο, Γιάννης και Ζάζα θα έχουν πάντα κάτι για να τους ενώνει.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x