Γενικά

Μήνυμα Γκράινερ σε Μπάιντεν: «Φοβάμαι, νομίζω πως θα μείνω για πάντα στη Ρωσία»

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ βρίσκεται ακόμα φυλακισμένη στη Ρωσία και με γράμμα στον πρόεδρο της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες της, φοβούμενη πως θα ξεχαστεί.

Μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις στα χρονικά του παγκοσμίου αθλητισμού συνεχίζει να διαδραματίζεται. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ βρίσκεται κρατούμενη σε φυλακή της Ρωσίας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από τον περασμένο Φεβρουάριο και θεωρείται άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στη πατρίδα της.

Με γράμμα της στον πρόεδρο της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν δεν προσπάθησε να κρύψει τις ανησυχίες της, αγνοώντας το πότε θα γυρίσει στα πάτρια εδάφη και παρακάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να απλώσει χείρα βοηθείας, προκειμένου να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.

Αναλυτικά η επιστολή της:

«Όπως κάθομαι εδώ στη ρωσική φυλακή, μόνη με τη σκέψεις μου, χωρίς την προστασία της συζύγου μου, της οικογένειας, των φίλων, της ολυμπιακής φανέλας, των επιτευγμάτων μου, νιώθω τρομοκρατημένη πως θα μείνω εδώ για πάντα.

Κάθε 4η Ιουλίου, η οικογένεια μου συνήθως τιμάει τις υπηρεσίες αυτών που πολέμησαν για την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου που ήταν στον πόλεμο του Βιετνάμ. Με πληγώνει η σκέψη γιατί συνήθως γιόρταζα αυτή τη μέρα και τώρα η ελευθερία σημαίνει τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα φέτος.

Καταλαβαίνω πως έχετε τόσα πολλά που πρέπει να διαχειριστείτε, αλλά σας παρακαλώ μην με ξεχάσετε. Σας παρακαλώ κάντε ό,τι μπορείτε για να με φέρετε στο σπίτι μου. Σας ψήφισα το 2020, σας υποστηρίζω. Πιστεύω σε σας. Έχω ακόμα πολλά να κάνω ως ελεύθερη που μπορείτε να με καταστήσετε. Μου λείπει η σύζυγος μου. Μου λείπει η οικογένεια μου. Με ''σκοτώνει'' να γνωρίζω ότι υποφέρουν αυτή τη στιγμή. Θα σας είμαι ευγνώμον για ό,τι μπορέσετε να κάνετε για να με φέρετε πίσω στην πατρίδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x