Την ήττα με 76-65 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Λιέτουβος Ρίτας, στη Λιθουανία και σε συνδυασμό με το υπέρ του 74-41, στον πρώτο αγώνα, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ULEB Cup. Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγούταν με 40-28 στο ημίχρονο του αγώνα, αλλά ξέχασε στα αποδυτήρια τον καλό του εαυτό και έχασε μέσα από τα χέρια του το εισιτήριο για τους «4».
Οι Λιθουανοί είχαν δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα, με την «Siemens arena» να είναι κατάμεστη από 11.000 θεατές, αλλά αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του Μπάνε Πρέλεβιτς, τουλάχιστον στην αρχή του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά καλά, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 17-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο «δικέφαλος» ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του και με ηγέτη τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, που στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε 17 πόντους, κατόρθωσε να πάει στην ανάπαυλα με διαφορά δώδεκα πόντων (28-40).
Έχοντας κερδίσει με τρεις πόντους στην Πυλαία, η ελληνική ομάδα έπρεπε απλώς να υπερασπιστεί μια συνολική διαφορά 15 πόντων στα εναπομείναντα είκοσι λεπτά, αλλά στην επανάληψη οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέμειναν από δυνάμεις, υπέστησαν αγωνιστική «καθίζηση» και έφυγαν με άδεια χέρια από την Λιθουανία.
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν ιδιαίτερα πιεστική άμυνα στην επανάληψη –υπό την ανοχή των διαιτητών- και κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά μέσα σε έξι λεπτά (46-46). Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ (49-50), αλλά οι Λιθουανοί συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό και στην τελευταία περίοδο και έφτασαν στο τελικό 76-65.
Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε ο τραυματισμός του Κορωνίδη, του μοναδικού παίκτη που μπορούσε να δώσει ανάσες στον Γκαγκαλούδη, με αποτέλεσμα ο 27χρονος πλέι-μέικερ να κουραστεί και να μείνει έχει ανάλογη απόδοση . Ο Γκαγκαλούδης σκόραρε όλους και όλους τέσσερις πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και αυτούς στο τελευταίο δίλεπτο, όταν το παιχνίδι είχε κριθεί.
Από τους νικητές ξεχώρισαν ο Νέσμπι με 23 πόντους και ο Στελμάχερς με 17. Από τον ΠΑΟΚ, πέραν του Γκαγκαλούδη, καλή παρουσία είχαν οι Βασιλειάδης και Ταμίρ, σκοράροντας αμφότεροι από 10 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 28-40, 49-50, 76-65
Λιέτουβος Ρίτας: Γιασάιτις 4, Ντελινινκάιτις 3, Σλέζας 10, Γιαφτόκας 5, Στελμάχερς 17, Εϊνίκις 5, Μουγεζίνοβιτς 5, Νέσμπι 23, Τσούκινας 4
ΠΑΟΚ: Γκαγκαλούδης 21, Βασιλειάδης 10, Βασιλόπουλος 7, Κορωνίδης, Νίλσεν 8, Μέι, Ταμίρ 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Μπαλογιάννης, Γκρκάτ 5
Επιμέλεια: Πέτρος Λιοδάκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






