Η χθεσινή επικράτηση της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Κροατία και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή αποτελεί τα τελευταία χρόνια γνώριμο σκηνικό για εκείνη. Άλλωστε ποιος δεν θυμάται το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ που έστειλε στον τελικό την ελληνική ομάδα ή το δίποντο στην εκπνοή του Χρήστου Χαρίση και πάλι απέναντι στην Κροατία στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2003 στα σουηδικά γήπεδα. Το www.sport-fm.gr, γύρισε λίγο πίσω το χρόνο, έψαξε, βρήκε και σας θυμίζει τις πιο χιτσκοκικές νίκες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις τελευταίες διοργανώσεις.
(31/8/2001) ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 83-82
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Τουρκία και η Εθνική μας βρίσκεται στον όμιλο της Αττάλειας με Ιταλία, Ρωσία και Βοσνία. Στο ματς με την «σκουάντρα ατζούρα» απομένουν ελάχιστα δευτερόλεπτα για το τέλος και η ελληνική ομάδα ηττάται με 80-82. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης όμως κάνοντας αυτό που ξέρει όσο λίγοι στο μπάσκετ, σκοτώνει με τρίποντο από την γωνία τους «γείτονες» και δίνει τη νίκη με σκορ 83-82.
(5/9/2003) ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 77-76
Ευρωμπάσκετ και πάλι με τόπο διεξαγωγής τα σουηδικά γήπεδα και την πόλη Μπόρας. Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ με 75-76 και απομένουν δευτερόλεπτα για το τέλος της αναμέτρησης. Αυτός που παίρνει την τελευταία προσπάθεια για την ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη είναι ο Χρήστος Χαρίσης που με διείσδυση στο αντίπαλο καλάθι, δίνει τη νίκη με 77-76.
(24/9/2005) ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 67-66
Ευρωμπάσκετ Βελιγραδίου και... «βάλτο αγόρι μου». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση, πλησιάζοντας στο σκορ τους Γάλλους, και το σκορ έχει διαμορφωθεί σε 64-66 υπέρ των «τρικολόρ». Ο Νίκος Ζήσης πασάρει στον Δημήτρη Διαμαντίδη εκείνος σουτάρει από τα 6.25 και η ιστορία είναι γνωστή... Τελικός και κούπα ξανά.
(22/8/2006) ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 72-69
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιαπωνίας. Απομένουν 20 δευτερόλεπτα για το τέλος και η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται πίσω με 66-69 από τους Αυστραλούς. Ο Αντώνης Φώτσης με τρίποντο στα 9 δευτερόλεπτα ισοφαρίζει σε 69-69 και στη συνέχεια μετά από άμυνα των Διαμαντίδη-Παπαλουκά, ο Ζήσης κερδίζει την μπάλα και στην εκπνοή με τρίποντο και πάλι δίνει τη νίκη με 72-69.
Επιμέλεια: Aλέξανδρος Κουλούρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






