Ένας μονόλογος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, που μεταφράστηκε σε διαφορά 18 πόντων, εξελίχθηκε τελικά σε πανηγυρική νίκη του Αμαρουσίου με 80-69 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο πλαίσιο της 20ης ημέρας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Το Μαρούσι αύξησε σε 16 τις νίκες του και ελπίζει σε στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη για να ισοβαθμήσει μαζί του στην κορυφή. Ο στόχος της τετράδας απομακρύνθηκε για τον Ολυμπιακό, που μετράει πλέον 10 νίκες και 10 ήττες.
Αποφασισμένοι για την δεύτερη φετινή νίκη επί του Αμαρουσίου φέτος, μπήκαν οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας στο παρκέ του κλειστόυ του Αγίου Θωμά. Πριν προλάβουν πάρουν χαμπάρι οι παίκτες των γηπεδούχων που βρίσκονται, οι Πειραιώτες εκτόξευσαν τη διαφορά στα ύψη. Με ένα σερί 18-0 οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 25-7. Το ξέσπασμα της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν προϊόν μίας ηγετικής φυσιογνωμίας, αλλά πολυφωνίας στην επίθεση και πάθους στην άμυνα από όλους τους παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Καζλάουσκας έως τότε. Μέχρι το 10΄ το Μαρούσι... κατάφερε να μειώσει σε 27-13 χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Μπλάκουντα Σέκουλιτς.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, με μπροστάρη τον τον Ίβιτσα Γιούρκοβιτς. Ο Σλοβένος φόργουορντ έδωσε ταυτόχρονα λύσεις και στο σκοράρισμα, όχι όμως μέσα στη ρακέτα, αλλά έξω από τα 6.25.. Με δύο ακόμη τρίποντα από τον Πέρι και ένα από τον Μέισον, και τον πρώην σέντερ του Αμαρουσίου, Λάζαρο Αγαδάκο, να μην χαρίζεται στους πρώην συμπαίκτες του και να έχει το απόλυτο 2/2 βολές και 3/3 δίποντα στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Η διαφορά θα είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν έπαιρνε προσωπικά το ματς ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Αμαρουσίου αύξησε σε οχτώ τους πόντους του, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σέκουλιτς, και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 38-30, αλλά τα ποσοστά τους παρέμεναν τραγικά στον τομέα των τριπόντων (1/8) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που έληξε με 42-32 υπέρ των «ερυθρολεύκων»).
Η τρίτη περίοδος δεν εξελίχθηκε σε μονόλογο του Ολυμπιακού, όπως θα περίμεναν οπαδοί του. Το Μαρούσι -παρά την απουσία του βασικού του πόιντ γκαρντ, Ρόντρικ Μπλάκνεϊ- βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει. Με σφιχτή άμυνα και τρία τρίποντα στην τρίτη περίοδο (δύο από τον Μπουντούρη και ένα απ' τον νεαρό Στεφανίδη), κέρδισε τις εντυπώσεις σε αυτό το διάστημα. Αρχικά, Καράγκουτης, Στεφανίδης και Μπουντούρης έγιναν πρωταγωνιστές ενός επιμέρους σκορ 12-5, με το οποίο το Μαρούσι μείωσε στους 3 πόντους. Ο αγώνας έγινε ντέρμπι με τους Πέρι, Γκόρενς να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση για τον Ολυμπιακό και τον Λάρι Στιούαρτ να «ξυπνάει» και να δίνει αυτό που έλειπε στο «inside game» των γηπεδούχων. Το Μαρούσι προσπέρασε για πρώτη φορά με τρεις πόντους, 57-54, για να λήξει η τρίτη περίοδος 57-56.
Στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν εκπληκτική άμυνα και οι κορυφαίοι μέχρι τότε Σπανούλης, Καράγκουτης, Σέκουλιτς και Στιούαρτ απλώς αύξησαν ακόμη περισσότερο τους προσωπικούς τους πόντους, αφήνοντας απαρηγόρητους τους «ερυθρολεύκους».
Τα δεκάλεπτα: 13-27, 32-42, 57-56, 80-69
ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Στιούαρτ 11, Μπουντούρης 9 (3), Σμίλιανιτς 6 (1), Σέκουλιτς 16, Τζόουνς, Σπανούλης 14, Καϊμακόγλου 4, Πόποβιτς, Στεφανίδης 7 (1), Καράγκουτης 13 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 20 (3), Μέισον 6 (2), Γκόρενς 16 (1), Κορωνιός, Καλαμπόκης, Σκλάβος, Γιούρκοβιτς 10 (2), Αγαδάκος 8, Γκούλιας 9.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






