Ολοταχώς για την τετράδα οδεύει ο Άρης, που πέρασε με νίκη από το κλειστό της Κυψέλης, 84-72 επί του Πανελληνίου. Αντίθετα οι «Ολυμπιονίκες», έχασαν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Θα πρέπει πλέον να υπερβάλλουν εαυτούς, στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν έως το τέλος της κανονικής περιόδου, για να μπορέσουν να παραμείνουν στην κατηγορία.
Η ομάδα του Τσαρλς Μπάρτον, ο οποίος γιόρτασε τα 58α γενέθλιά του, είχε την καθολική υπεροχή στα ριμπάουντ και με ηγέτες τους Κόλινς, Στακ, μετέτρεψε το «εύθραυστο» προβάδισμα με 22-18 του πρώτου δεκαλέπτου, στη μεγαλύτερη διαφορά, 34-22 στο 14΄. Η άμυνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε αισθητά στη συνέχεια του αγώνα, ενώ οι επιθετικές τους επιλογές ήταν πλέον πιο ουσιαστικές και εύστοχες. Έτσι με επιμέρους σκορ 11-3, οι «Ολυμπιονίκες» μπήκαν ξανά στο «παιχνίδι» της νίκης, με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, μειόνοντας το σκορ σε 33-36. Στο διάστημα αυτό, πολύ μεγάλη ήταν η συνεισφορά των Αλεξάντερ Τσάπιν και Τάσου Κανταρτζή, σε άμυνα και επίθεση.
Στην επανάληψη, ο Πανελλήνιος ισοφάρισε για πρώτη φορά (40-40) στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με 44-42 στο 25΄, έχοντας για αποκάλυψη τον Γιώργο Μασλαρινό, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε 10 πόντους. Με το σκορ στο 47-45 υπέρ των γηπεδούχων, ο Άρης έκανε ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο, όπου με σερί 13-2, έκλεισε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 9 πόντων (58-49). Στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, ο Κώστας Πετρόπουλος είδε τους παίκτες του να επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ λανθασμένων επιλογών, δίνοντας την ευκαιρία στους «κίτρινους» να κρατήσουν το προβάδισμα. Στο 35΄ το σκορ ήταν 65-55 για τους φιλοξενούμενους, όταν ξεκίνησε η τελική αντεπίθεση του Πανελληνίου. Μασλαρινός, Τρεντ και Μπέριτς έφεραν ξανά την ομάδα τους κοντά στο σκορ (70-66 στο 37:30 και 72-70 στο 38:30). Ομως, στο σημείο εκείνο με 4-0 ο Αρης έκανε το σκορ 76-70 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης κι έτσι κατάφερε να κρατήσει τους δύο πολύτιμους βαθμούς έως το τέλος (82-74), παίρνοντας έτσι δύο υπερπολύτιμους βαθμούς.
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-36, 49-58, 74-82
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ :Στρούλενς 5, Κανταρτζής 5 (1), Τσάπιν 17 (1), Κράσιτς 5 (1), Σακελλαρίου, Μασλαρινός 15 (2), Μπέριτς 10 (2), Τρεντ 14, Ρίκερτ 3, Τσαμάτος
ΑΡΗΣ : Κόλινς 11 (1), Καστλ 11 (1), Ραϊτσεβιτς 2, Κυρίτσης 5 (1), Τζόνσον 6, Χαριτόπουλος 8, Ασημακόπουλος 2, Πάντιους 8, Καραποστόλου 2, Στακ 18 (1), Σχορτσιανίτης 7
Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






