Τη συμμετοχή του στον τελικό του Uleb Cup, για πρώτη φορά στην ιστορία του, εξασφάλισε ο Μακεδονικός καλύπτοντας την διαφορά των 23 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί από την Χέμοφαρμ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, μετά από συγκλονιστική εμφάνιση, συνέτριψε τους Σέρβους με 96-65 στο κατάμεστο κλειστό της Κοζάνης και περιμένει την Λιέτουβος Ρίτας στον τελικό της 19ης Απριλίου, στο Σαρλερουά.
Παρά την απουσία του Αργύρη Πεδουλάκη, που νοσηλεύεται με οξεία αμυγδαλίτιδα, οι παίκτες του Μακεδονικού πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση, κατάφεραν μια ιστορική ανατροπή και πήραν πανάξια την πρόκριση για τον τελικό. Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός για την ομάδα της Κοζάνης, μόλις στην δεύτερη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πάρα πολύ δυνατά των αγώνα και εκμεταλλευόμενοι την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 2.000 Κοζανίτες, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Σέρβους και να πάρουν προβάδισμα 14 πόντων με τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Χέμοφαρμ ισορρόπησε το παιχνίδι, κατάφερε να «κρατήσει» τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους και έδειξε ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι.
Όμως, τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τους «πράσινους». Οι παίκτες του Μακεδονικού ήταν αποφασισμένοι να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και η Χέμοφαρμ είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο τους.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα «πάτησε γκάζι», η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε, για να ισοφαρίσει εκείνη του πρώτου αγώνα (23 πόντοι) ακριβώς με τη λήξη του δεκάλεπτου.
Το ματς πήρε χαρακτήρα θρίλερ, και ήταν φανερό ότι η ψυχή και η ψυχραιμία θα έβγαζαν το νικητή. Ψυχή που είχαν περίσσια οι «πράσινοι» και ψυχραιμία που επέδειξαν, όταν η καρδιές κόντευαν να «σπάσουν».
Το τελικό 96-65, χάρισε στους Κοζανίτες τίποτα περισσότερο από αυτό που δικαιούταν, μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Με τη λήξη του αγώνα, ένα «τρελό» πανηγύρι ξεκίνησε στην ακρητική πόλη, που είναι σίγουρο ότι θα ξενυχτήσει.
Στις 19 Απριλίου, στο «Σπιρουντόμ» του Βελγίου, οι «πράσινοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας. Τροπαιούχοι ή όχι, οι «πράσινοι» είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουν την ψυχή τους σε ακόμα ένα παιχνίδι…
Από την ομάδα του Μακεδονικού διακρήθηκαν… όλοι! Όσοι έπαιξαν, όσο έπαιξαν, έδωσαν τα πάντα για να βοηθήσουν την ομάδα τους και συνέβαλαν –ο καθένας με τον τρόπο του- να συντελεστεί ένα μικρό θαύμα.
Δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Μανώλης Παπαμακάριος: "Πιστεύαμε στην πρόκριση, είχαμε πει ότι δεν είναι τίποτα οι 23 πόντοι, αν πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Αν δεν πιστεύαμε αλλωστε δεν θα τα καταφέρναμε. Είχαμε ψυχή. Είναι μια ιστορική στιγμή που αφιερώνεται στον εκπληκτικό κόσμο μας και στον προπονητή μας που λόγο του προβλήματος υγείας που είχε δεν ηταν εδώ μαζί μας. Να είναι πάντα καλά."
Γιάννης Ζαφειρόπουλος (βοηθός προπονητή Μακεδονικού): "Είχαμε σχεδιάσει κάποια πράγματα και πιστεύαμε στο θαύμα. Η ψυχή μας έκανε το θαύμα της."
Ζέλικο Λούκαϊτς (προπονητής Χέμοφαρμ): "Τα λάθη πληρώνονται. Κάναμε πολλά λαθη και ενώ ειχαμε πει ότι οι 23 πόντοι δεν σημαίνουν ότι έχουμε προκριθεί, καναμε ότι έπρεπε για να αποκλειστούμε. Χάσαμε την συγκεντρωσή μας, ο Μακεδονικός επαιξε πολύ εξυπνα και νίκησε τελικά δίκαια."
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 47-38, 70-47, 96-65
Μακεδονικός: Καυκής, Παπαμακάριος 15, Χαραλαμπίδης 5, Λουκόφσκι 6, Χάτσον 16, Ρίματς 9, Χίζνιακ 11, Μάικλ 32, Τσάνακ 2, Δαλιάρης, Πέτρουλας, Γκιζογιάννης
Χέμοφαρμ: Μπόγκαβατς 5, Μπάκιτς 7, Ράκιτς, Χούκιτς, Μίκινγκ 3, Πόποβιτς 16, Βασίλιεβιτς 5, Κάμινγκς 12, Ντζικάνοβιτς, Τόπιτς 17, Σάβοβιτς, Μισάνοβιτς
Επιμέλεια: Πέτρος Λιοδάκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






