Η παρουσίαση του Ρέντα Ραλίμι από τη διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ την Πέμπτη ήταν λογικό να φέρει πολύ κόσμο στα γραφεία της ομάδας, το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Με αφορμή την παρουσίαση του Μαροκινού σέντερ και τη συνέντευξη Τύπου του Κώστα Φλεβαράκη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, πήρε πρώτος το λόγο και ξεκαθάρισε πως στόχος της διοίκησής του είναι να κάνει τον «Δικέφαλο» οικονομικά ανεξάρτητο και να τον παραδώσει «καθαρό» στον επόμενο επενδυτή.
Μίλησε αρχικά για την κρατική χορηγία. «Το μεγάλο παράπονο του ΠΑΟΚ είναι ότι αποτελεί τη μόνη ομάδα που δεν έχει βοήθεια, τη δεδομένη στιγμή, από την Πολιτεία. Όλες, είτε λέγονται μεγάλες ομάδες, είτε λιγότερο μεγάλες, έχουν βοηθηθεί. Ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ έχει μηδενική βοήθεια αυτήν τη στιγμή. Εμείς δεν παρακαλάμε, δε «ζητιανεύουμε», έχουμε αποταθεί στους αρμόδιους να μας βοηθήσουν, σαν διοίκηση Πρωτοδικείου και, φυσικά, με αμοιβαιότητα. Αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει τη χορηγία που πήραν όλοι, σίγουρα θα υπάρχει έλλειψη χρημάτων στο ταμείο της. Κάθε μέρα κάνουμε αγώνα για να βρούμε χρήματα, ώστε να είμαστε κύριοι στις υποχρεώσεις μας και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον κόσμο μας και τους δεκαεπτά χορηγούς μας, μικρούς και μεγάλους, για τη στήριξη που μας παρέχουν. Υπάρχει, όμως, το αυτονόητο. Όπως όλοι, έτσι και εμείς. Έχουμε κάνει συζητήσεις με υπουργούς, έχουμε στείλει σε έξι φορείς του Δημοσίου επιστολές, με την ανταποδοτικότητα της χορηγίας. Έχουμε την πεποίθηση πως δε θα μας «ρίξουν», αλλά θα μας βοηθήσουν», ήταν οι αρχικές του τοποθετήσεις.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Το οικονομικό πρόβλημα παραμένει. Ενδεικτικά θα σας πω, πως 450.000 ευρώ έχουν μοιραστεί από την ημέρα που αναλάβαμε. Σταδιακά, ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να αποκτά ξανά την αξιοπιστία του σε προμηθευτές και παίκτες».
Αναφέρθηκε στο θέμα της διάδοχης κατάστασης, αφού αυτός έχει, πλέον, την κυριότητα των μετοχών της ΚΑΕ στα χέρια του. «Με απόφαση του ΔΣ, ανέλαβα να διαχειριστώ το θέμα με τον κ. Πανελούδη. Πράγματι, ότι συμφωνήσαμε προφορικά, έγινε ουσιαστικά και πρακτικά. Με το νόμο, έχω το δικαίωμα να διαχειριστώ τη μεταβίβαση των μετοχών. Η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει για το καλό του ΠΑΟΚ και, όταν είμαστε έτοιμοι, θα ανακοινώσουμε περισσότερα πράγματα. Μέχρι το τέλος της περιόδου, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει το δρόμο του και θα κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες για το καλό του. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τον οδηγήσουν μπροστά. Αν προκύψει, φυσικά, κάποιος που θα ενδιαφερθεί για το καλό της ομάδας, δε θα είναι άσχημο. Αν με ρωτάτε, βέβαια, ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κανείς. Είμαι πεπεισμένος πως στο τέλος θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Η ανάληψη μετοχών σημαίνει ανάληψη ευθυνών και χρεών. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει υγιής και κερδοφόρος, ως επιχείρηση. Επιτυγχάνεται αυτό με ένα σοβαρό πλάνο τριετές, με σοβαρές συμφωνίες, για να είναι αξιόπιστος. Για κάποιον που θέλει να μπει και να προσφέρει, το οικονομικό σκέλος δε νομίζω πως είναι ανασταλτικός παράγοντας».
Μίλησε και για τον Κώστα Φλεβαράκη. «Είναι νωρίς ακόμα για να συζητήσουμε την επέκταση της συνεργασίας μας. Ο άξονάς μας είναι αυτός που συμφωνήσαμε από την πρώτη μέρα. Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην έρθει ξανά στη θέση που βρέθηκε στην αρχή της σεζόν».
Τέλος, καλωσόρισε τον Ρέντα Ραλίμι στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια, δίνοντάς του τη φανέλα με το Νο 15. «Ευχόμαστε να έχει καλή πορεία στον ΠΑΟΚ, έχω ακούσει, πως εκτός από καλός παίκτης, είναι και καλό παιδί και πιστεύω να μας δικαιώσει για την επιλογή που κάναμε».
Ο Αφρικανός, από την πλευρά του, τόνισε πως: «Είμαι ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι θα παίξω σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά και από το γεγονός ότι θα συνεργαστώ και πάλι με τον κ. Φλεβαράκη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο και καλύτερο από το γαλλικό. Νομίζω ότι στην Ελλάδα οι παίκτες χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους στο παιχνίδι. Στη Γαλλία, το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο, αλλά, το γεγονός ότι δεν έπαιξα, οφειλόταν καθαρά στην επιλογή του προπονητή μου στη Σολέ. Δε θέλω να μιλήσω για αριθμούς. Οι αριθμοί δεν ήταν, άλλωστε, ποτέ σημαντικοί για μένα. Θέλω να αποδείξω ότι είμαι ομαδικός παίκτης και ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Μπορώ να πάρω ριμπάουντ, αυτό είναι σίγουρο, τώρα εάν έρθουν και οι πόντοι, αυτό θα είναι ακόμη καλύτερο για όλους. Νομίζω ότι, σίγουρα, μπορώ να βοηθήσω αμυντικά την ομάδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα, είναι ότι οι νέοι μου συμπαίκτες δεν είναι καθόλου εγωιστές, αλλά ψάχνουν πάντα την πάσα κι αυτό είναι σημαντικό. Παίζουν για την ομάδα».
Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στην επιλογή του Μαροκινού σέντερ. «Θέλαμε έναν παίκτη, ο οποίος θα μπορούσε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του παιχνιδιού μας, χωρίς να χαλάσει τη «χημεία» μας και, παράλληλα, θα μας βοηθήσει σε τομείς που υστερούμε. Θέλαμε, επίσης, έναν αθλητή που θα είχε καλή φιλοσοφία γύρω από το άθλημα. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώ ότι ο Ρέντα αποτελεί μια καλή επιλογή. Δεν πρέπει να μας απασχολεί το γεγονός ότι δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στη Σολέ, γιατί υπάρχουν και άλλα παραδείγματα παικτών που, ενώ δεν έπαιζαν, βοήθησαν τις ομάδες, στις οποίες πήγαν στη συνέχεια».
Στη συνέχεια, ο Μακεδόνας τεχνικός αναφέρθηκε στα καθαρά αγωνιστικά και στον επερχόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. «Το πρώτο και πιο σημαντικό για την ομάδα μας είναι να δώσουμε έμφαση στην ομαδική δουλειά, να μην χαλάσουμε τη «χημεία» που έχουμε σαν ομάδα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ακριβώς, αλλά και ακόμη καλύτερο τρόπο», ήταν οι αρχικές τοποθετήσεις του κ. Φλεβαράκη. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι ένα σημαντικό τεστ για μας, με μία πολύ ισχυρή ομάδα, την οποία θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα κάνουμε ομαδική δουλειά, αλλά θα πρέπει να μην τους φοβηθούμε και να τους αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίζουμε και κάθε άλλη ομάδα».
Τέλος, τόνισε πως: «Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για συγκεκριμένο αριθμό νικών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε πάντα για τη νίκη».
Στα αγωνιστικά, ο τραυματισμός του Ιμπραήμ Κουτλουάι δε θα του επιτρέψει να δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Αυτό επιβεβαίωσε και ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων». «Η απουσία του είναι, έτσι κι αλλιώς, ένα αρνητικό στοιχείο, αλλά δε θέλουμε να προκύψει κάτι χειρότερο και θα περιμένουμε να επανέλθει, αφού ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του».
Ο Τούρκος γκαρντ συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας του και θα μείνει εκτός αποστολής για τον σαββατιάτικο αγώνα, ώστε να είναι έτοιμος για τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στο Μαρούσι στην Πυλαία. Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολουθεί και ο Κάρολος Γαλαζούλας.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






