Ελλάδα

Έκανε το πρώτο βήμα

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Εφές Πίλσεν με 102-96 στην παράταση (88-88 ο κανονικός αγώνας) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία στο κρίσιμο πεντάλεπτο της παράτασης και πήραν το «ροζ φύλλο». Οι «πράσινοι» θα κυνηγήσουν την Παρασκευή στην Τουρκία τη δεύτερη νίκη που θα τους στείλει στη Μόσχα.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Εφές Πίλσεν με 102-96 στην παράταση (88-88 ο κανονικός αγώνας) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία στο κρίσιμο πεντάλεπτο της παράτασης και πήραν το «ροζ φύλλο». Οι «πράσινοι» θα κυνηγήσουν την Παρασκευή στην Τουρκία τη δεύτερη νίκη που θα τους στείλει στη Μόσχα.

Τα παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό, αλλά το σκορ κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, χάρη κυρίως στην αδυναμία που επέδειξαν και οι δύο ομάδες στην αμυντική τους λειτουργία.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι «πράσινοι» είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και πήγαν ισόπαλοι με 46-46 στην ανάπαυλα, «πληρώνοντας» την αστοχία τους στις ελεύθερες βολές και την ανικανότητα τους να σταματήσουν τους Ντόμερκατ και Νίκολιτς που πέτυχαν 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, οι Τούρκοι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο κατάφερναν να κρατήσουν επαφή με το σκορ, «φορτώνοντας» -όσο περνούσε η ώρα- με άγχος τους γηπεδούχους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος κατάφεραν ανεβάσουν τη διαφορά στους οχτώ πόντους, δύο λεπτά πριν από τη λήξη, αλλά ο Ντομερκάντ και ο εκπληκτικός στην επανάληψη Σόλομον πέτυχαν και τους 16 πόντους της ομάδας τους στο τελευταίο δίλεπτο και οδήγησαν το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και βελτιώνοντας τα –άσχημα έως τότε- ποσοστά τους από τη γραμμή του φάουλ, πήραν την υπερπολύτιμη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός πλέον χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες με τους Τούρκους –την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη και την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ- για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο φάιναλ-φορ της Μόσχας.

Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν ο Λάκοβιτς, που πέτυχε 26 πόντους και τον ακολούθησαν οι Σκεπάνοβιτς και Μπατίστ με 19 και 17 αντίστοιχα. Από την Εφές Πίλσεν ξεχώρισαν ο Ντομερκάντ με 29 πόντους και ο Σόλομον που έφτασε στους 25 πόντους, παρότι είχε πετύχει μόλις τρεις στο πρώτο ημίχρονο.

Συνέντευξη τύπου

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά τελικά ήταν και πολύ καλό από πλευράς ποιότητας. Εν αντιθέσει με ότι συνηθίζει η Εφές πήγε το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η ουσία είναι ότι πήραμε τη νίκη και θέλουμε ακόμη μία για να προκριθούμε. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και μας βοήθησε πολύ. Τη μικρή μερίδα που δημιούργησε τα προβλήματα, πρέπει από μόνη της η πλειοψηφία των φιλάθλων να την εξοστρακίσει. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Ευρωλίγκα. Από δικά μας λάθη μας ισοφάρισε η Εφές Πίλσεν και πήγαμε στην παράταση. Τώρα η πίεση είναι όλη δική τους, γιατί έχουν μόνο μία ευκαιρία. Εμείς, αν θέλουμε να φύγουμε νικητές, από την Τουρκία θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα.»

Οκτάι Μαχμούτι: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είμαστε στο 1-0 και συνεχίζουμε. Αξίζαμε τη νίκη, αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι για να νικήσεις σε έναν αγώνα. Οι δύο ομάδες είναι εξίσου ικανές και εμείς πρέπει να έχουμε σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους. Αυτό είναι το μπάσκετ. Δε νομίζω ότι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια είναι οι αληθινοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να τους διαχωρίσει, ώστε να μην του δημιουργούν κακή εικόνα.»

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 46-46, 64-63, 88-88, 102-96

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 3, Καλαϊτζής 1, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 26, Μπατίστ 17, Φέμερλινγκ, Χατζηβρέττας 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 5, Στσεπάνοβιτς 19, Κουτλουάι 14, Μπάξτερ 7

Εφές Πίλσεν: Αρσλάν 10, Σόλομον 25, Έρμις, Πρκάτσιν 8, Αμπί 4, Νίκολιτς 12, Πέκερ 1, Παστάλ, Κέτσμαν 5, Κούκιο 2, Ακιόλ, Ντομερκάντ 29

Επιμέλεια: Πέτρος Λιοδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x