Ελλάδα

Α1: Λαμπρή γιορτή

Με την επισημότητα και τη λαμπρότητα που της άξιζε, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η γιορτή του Άρη, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 94 ετών από την ίδρυση του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ.

Με την επισημότητα και τη λαμπρότητα που της άξιζε, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η γιορτή του Άρη, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 94 ετών από την ίδρυση του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» τα διοικητικά συμβούλια των ΑΣ, ΠΑΕ και ΚΑΕ, όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Άρη, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Επίσης, ιστορικές μορφές του συλλόγου σε όλα τα σπορ, όλων των εποχών, με προεξάρχοντα τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Στην εκδήλωση ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης. Τιμήθηκαν οι μπασκετμπολίστες της «χρυσής» εποχής του συλλόγου, αλλά και οι Χωλόπουλος, Παπαγεωργίου, Αλεξανδρής, Σπάρταλης, Βορεάδης, Στυλιανού, Παραμανίδης, Σκόνδρας, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Καλαντίδης, Νάστος, Σπηλιώτης. Οι τελευταίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-1980. Επίσης, τιμήθηκε ο πρώην διεθνής αμυντικός και αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας, Θεόδωρος Πάλλας, ο αείμνηστος Νίκος Αγγελάκης και ο σύνδεσμος φίλων Άρη «Super 3».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως: «Το πρωτάθλημα του 79-80 ήταν, πιστεύω, το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο που έχει κατακτήσει η ομάδα. Και αυτό, γιατί ήταν μία ομάδα ερασιτεχνική, με παίκτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Δίχως Αμερικανούς και αναγκασμένη να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν από τέσσερις ξένους στη σύνθεσή τους και σχεδόν όλη την Εθνική Ελλάδας. Το πρωτάθλημα αυτό άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ».

Αναφέρθηκε και στο θέμα του γηπέδου. «Ο Άρης έπρεπε να κινηθεί για το γήπεδο από την εποχή του Χάρη Παπαγεωργίου. Ακόμα και χθες, το συζητούσαμε στην Αρχαία Ολυμπία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ευχή μου είναι πάντα ο Άρης να πολεμά για τον αθλητισμό και να μαζεύει παιδιά στο γήπεδο. Να έχει αρχή το "ευ αγωνίζεσθαι" και να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Να προσφέρει στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της πόλης, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι αθλητικομάνα».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έκανε την πρότασή του για τα 100 χρόνια, που πλησιάζουν. «Γιορτάζουν οι αθλητές όλων των τμημάτων, όχι μόνο των μεγάλων, αλλά και των μικρότερων, ενός μεγάλου ιστορικού συλλόγου, όπως είναι ο Άρης. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης στηρίζει την προσπάθεια του Άρη και κάθε αίτημά του. Επίσης, θέλω να δηλώσω τη διάθεσή μου στα 100α γενέθλια του συλλόγου, να συνδιοργανώσουμε μαζί με τον Άρη τον εορτασμό, θέλουμε να συνδράμουμε κι εμείς».

«Θέλουμε στην πορεία να συνδυάσουμε τον εορτασμό των 100 χρόνων του Άρη με κατάκτηση τίτλων», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΑΣ, Νίκος Παπαδόπουλος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας επισήμανε πως: «Προσδοκία μας αποτελεί να ανεβάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα τον Άρη. Άμεσος στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου». Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης, αφού στάθηκε με έμφαση στην ανάγκη στήριξης του Άρη από τους φιλάθλους του, ανέφερε πως: «Βασικό μας μέλημα είναι να εξασφαλίσει η ομάδα και τη νέα σεζόν τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση, εξαιτίας κινητοποιήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x