Ελλάδα

«Τρίποντη» σωτηρία

Με τον Γιώργο Τσιάρα και τον Μίρσα Κούρτοβιτς να «μιλούν» στα κρίσιμα, τελευταία λεπτά από τα 6.25, η Ολύμπια Λάρισας κατέβαλλε την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου με 76-66 στο κλειστό της Νεάπολης, για την 22η αγωνιστικη της Α1 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι Ροδίτες, μετά από αυτή την ήττα, βρίσκονται πλέον στην προτελευταία θέση και η υπόθεση σωτηρία δυσκολεύει αρκετά. Αναλυτικά σε λίγο…

Με τον Γιώργο Τσιάρα και τον Μίρσα Κούρτοβιτς να «μιλούν» στα κρίσιμα, τελευταία λεπτά από τα 6.25, η Ολύμπια Λάρισας κατέβαλλε την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου με 76-66 στο κλειστό της Νεάπολης, για την 22η αγωνιστικη της Α1 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι Ροδίτες, μετά από αυτή την ήττα, βρίσκονται πλέον στην προτελευταία θέση και η υπόθεση σωτηρία δυσκολεύει αρκετά.

Το ματς

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στην αρχή, καθώς η κρισιμότητά του δεν επέτρεπε σε καμία από τις δύο ομάδες να ξεφύγει στο σκορ. Ο Κολοσσός ξεκίνησε, με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο να πετυχαίνει δύο τρίποντα και να δίνει προβάδισμα στους νησιώτες με 10-6. Οι Θεσσαλοί, με βασικά στηρίγματα τον αρχηγό τους, Γιώργο Τσιάρα και τον Μίρσα Κούρτοβιτς, ισορρόπησαν την αναμέτρηση και η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους δύο «μονομάχους» ισόπαλους (20-20).

Το ημίχρονο βρήκε τους «πορτοκαλί» του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεφεύγουν με 8 πόντους, εκμεταλλευόμενοι, κυρίως την επιθετική δυστοκία του αντιπάλου τουε, αλλά και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, που τους έδιναν την ευκαιρία να ανανεώνουν πολλές επιθέσεις τους. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αδυνατούσε να βρει λύσεις που θα επέτρεπαν στην ομάδα του να πλησιάσει στο σκορ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης.

Η τρίτη περίοδος χαρακτηρίστηκε από τη "νευρικότητα" και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν, αλλά δεν άλλαζε κάτι στην ουσία του αγώνα, με την Ολύμπια να κρατάει ένα σταθερό προβάδισμα. Οι Ροδίτες, όμως, δεν είχαν σκοπό να "παραδοθούν" και στην τελευταία περίοδο "εξαπέλυσαν" την τελική τους αντεπίθεση. Με μπροστάρηδες τους Πίνοκ και Γιοσίποβιτς, πλησίασαν στο τελευταίο δίλεπτο στον πόντο (67-66) και έβαλαν «φωτιά» στο παιχνίδι.

Κάπου εκεί όμως οι Λαρισαίοι "χτύπησαν" έξω από τα 6.25 και, με τρίποντο του Τσιάρα, 1’.39’’ πριν από την λήξη του αγώνα και του Κούρτοβιτς, 58’), έφεραν το σκορ στο 73-66 και, ουσιαστικά, "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη. Μία νίκη που για τους «πορτοκαλί» σημαίνει παραμονή, αφού απέχει δύο πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου. Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, που μετά και τη νίκη του Ρεθύμνου επί της ΑΕΛ, βρίσκεται έναν πόντο πίσω από τους Κρητικούς, στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Α1.


Τα δεκάλεπτα: 20-20, 38-31, 52-45, 76-66

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κούρτοβιτς 17 (5), Μπέλσερ, Κουμπούρας 12 (1), Λέισι, Αγγέλοφ 5 (1), Τσιάρας 18 (1), Μπατής 3 (1), Αριγκμπάμπου 5, Κινγκ 16 (2)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Βουκσάνοβιτς 4, Ματαλόν, Πίνοκ 9 (1), Γιοσίποβιτς 9 (1), Τέιλορ 2, Παναγιωταράκος 4, Κουπίδης, Κουνούνης, Τζιγκάνοβιτς 8, Ασημακόπουλος 3, Τόντιτς 5, Διαμαντόπουλος 18 (3)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιώργος Μπαρτζώκας: « Κάναμε αυτό που έπρεπε, καθώς αν δεν νικούσαμε τον Κολοσσό, δεν θα είχε αντίκρυσμα η νίκη στο Αλεξάνδρειο. Δεν παίξαμε καλά, αλλα σε τέτοια ματς μετράει μόνο η νίκη. Αν άλλη ομάδα αντιμετώπιζε τα δικά μας προβλήματα, θα είχε, σίγουρα, λυγίσει».

Βαγγέλης Αλεξανδρής: « Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά η Ολύμπια είναι πολύ δυσκολός αντίπαλος και της αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη της. Εμείς κάναμε σημαντικά λάθη στο τελευταίο δίλεπτο και τα τρίποντα του αντιπάλου δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πιστεύω, βάση προγράμματος, ότι θα κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».


Επιμέλεια: Δημήτρης Τσίκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x