Εν όψει της πολυαναμενόμενης συνάντησης με τον Δημήτρη Φιλίππου (08/5), για να συζητήσουν τη μεταβίβαση των μετοχών της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Δρόσος μίλησε στην εφημερίδα «SportDay» για τις φιλοδοξίες του, για τη φετινή χρονιά, αλλά και για το μέλλον του στην ΑΕΚ. «Θέλω να χτίσω όροφο- όροφο την ΑΕΚ. Αν δεν με αφήσουν και αυτή τη φορά, δεν θα υπάρξει κάτι άλλο να κάνω από τη μεριά μου», ήταν το σχόλιο του 41χρονου επιχειρηματία.
Σε λίγες ώρες φεύγει για επαγγελματικό ταξίδι. Όταν γυρίσει, δύο είναι τα ενδεχόμενα: «Να είμαι ο πρόεδρος της ΑΕΚ και να συνεχίσω τη δουλειά» ή «να σας μιλάω ως ένας άνθρωπος που κάποτε ασχολήθηκε με αυτή την ομάδα»,παραδέχτηκε ο ίδιος.
Όταν ρωτήθηκε τι θεωρεί ότι έχει κάνει λάθος ο ίδιος, απάντησε: «Δεν ξέρω αν... φτάνει όλη η εφημερίδα για να τα γράψεις! Οταν κάποιος δουλεύει, κάνει λάθη. Και εγώ δεν είμαι η εξαίρεση του κανόνα. Σκοπός είναι, όμως, να μαθαίνεις από αυτά. Μια συμβουλή που μου έχει δώσει η μητέρα μου, είναι ότι "μπορείς να κάνεις όποιο λάθος θέλεις, αρκεί να μην το επαναλάβεις". Θα προσπαθήσω να την ακολουθήσω την επόμενη χρονιά. Δεν πιστεύω ότι έχει γίνει κάποιο τεράστιο. Απλώς υπήρξαν επιλογές που "βγήκαν" και άλλες που δεν είχαν τύχη».
Η συζήτηση πήγε στη συνέχεια στα αγωνιστικά και η ερώτηση είχε να κάνει με την αποτυχία της ΑΕΚ να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, όπως ο ίδιος ο κ. Δρόσος είχε πει στην αρχή της χρονιάς. «Οντως, είχα κάνει λόγο για τετράδα, κάτι που με βάση τα νούμερα δεν επετεύχθη. Εσείς τα ΜΜΕ παρουσιάζετε τα πράγματα υπό το πρίσμα που θέλετε. Αν ρωτήσεις όμως κάποιον, επί παραδείγματι, για τον Πανελλήνιο, θα σου πει πως είχε καλύτερη χρονιά από εμάς. Εμείς, όμως, ξεκινήσαμε από μηδενική βάση και στην ουσία είχαμε ένα βαθμό διαφορά. Ουσιαστικά, το μεταξύ μας ματς το χαρίσαμε. Υπήρξαν άλλα που χάσαμε στο τέλος. Και όλα μαζί θα μπορούσαν να είχαν δώσει στην ΑΕΚ θέση στην τετράδα. Η ιστορία εντούτοις γράφεται βάσει επιτυχιών. Και σύμφωνα με αυτές, η ΑΕΚ είναι έβδομη. Σε καμία περίπτωση δεν κλείνω τα αυτιά. Αγωνιστικά ήταν μια μέτρια χρονιά που δεν με αφήνει ικανοποιημένο»,τόνισε.
Ερωτηθείς για τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν και αυτά που προέκυψαν στην πορεία, ο Δημήτρης Δρόσος ήταν αποκαλυπτικός. «Δεν προέκυψαν περισσότερα από αυτά που είχαμε πει εξαρχής. Πάντα συνηθίζω να φτιάχνω πλάνο. Αν υπήρξε μια διαφορά σε νούμερα, αυτή αφορούσε τα έσοδα. Περίμενα περισσότερα. Ηταν ανύπαρκτα. Το μόνο που κατάφερα ήταν να εξοικονομήσω κάποια χρήματα από την ΕΡΤ. Τα μισά πήγαν στην Εφορία. Οπως ξέρεις, εν τω μεταξύ, δεν μας έχει δοθεί η χορηγία από τον ΟΠΑΠ. Εχω πάρει, όμως, τη δέσμευση ότι αυτό θα τελειώσει την ερχόμενη εβδομάδα. Το μάρκετινγκ δεν ήταν στα επίπεδα που θέλαμε. Ερχόμασταν από μια κάκιστη τριετία και κανείς χορηγός δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την ΑΕΚ. Δεν ήθελα να ρίξω το επίπεδο της ομάδας με μικρά ποσά και έτσι διαφήμισα τις δικές μου εταιρείες, για να υπάρχει κάτι», ενώ όταν ρωτήθηκε πόσα χρήματα έχει βάλει από την τσέπη του, απάντησε: «Οσο είναι το μπάτζετ της ΑΕΚ. Περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, μαζί βέβαια με κάποιες παλιές οφειλές…» ενώ συμπλήρωσε: «Θα επαναλάβω πως η διαφοροποίηση ήταν στα έσοδα. Η ΑΕΚ δέχθηκε πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Είχε πολλά προβλήματα. Αναγκάστηκα, λοιπόν, και έβαλα από την τσέπη μου και αυτά. Φυσικά καταγράψαμε τις κινήσεις που έγιναν. Εχω και ένα παράδειγμα ως προς τον πόλεμο που είπα πως δεχθήκαμε: ο χορηγός που επένδυσε πέρυσι στην ομάδα, όταν ήταν διαλυμένη, αποφάσισε φέτος να πάει σε 5-6 άλλες ομάδες. Εκτός της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι άκουγα ότι θα έρθει να βοηθήσει και την "Ενωση". Κάτι που δεν έγινε. Κανένας δεν ήρθε να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Γνώρισα την ομάδα, πόνεσα, πάλεψα αν και δεν είμαι από τα γεννοφάσκια μου ΑΕΚ».
Για τις πολλές αλλαγές που έγιναν μέσα στη χρονιά, είπε: «Εδειξα παραπάνω υπομονή από ό,τι θα περίμενα ο ίδιος. Προκειμένου να μείνει μακριά από τα προβλήματα η ΑΕΚ χρειάζεται... 25ωρη μάχη την ημέρα. Μπορεί η μέρα να έχει 24 ώρες, αλλά εμείς πολεμούσαμε 25 για να κρατήσουμε ανεπηρέαστη την ομάδα απ' όσα δύσκολα ζήσαμε. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες έχουν πει πως δεν επηρεάστηκαν από εξωαγωνιστικό θέμα. Είτε από τα περασμένα χρόνια και τον κυκεώνα των προβλημάτων τους. Τους είχα πει από το καλοκαίρι πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να μη φτάσει τίποτα σε εσάς. Εσείς παίξτε μπάσκετ. Και το κατάφερα. Τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν ήταν τέτοια που να βοηθούν τον κόσμο να καταλάβει την υπερπροσπάθεια που κάναμε. Είμαι στο μπάσκετ τρία χρόνια και έχω ξεχρεώσει ομάδες. Από όπου έφυγα, δεν άφησα χρέος. Δυστυχώς, δεν είχα την ευτυχία να ζήσω τη συνέχεια της προσπάθειας, διότι αυτό που ενδιέφερε ήταν να γλιτώσουν επιταγές, λεφτά και χρέη. Είναι κρίμα να πάει χαμένη η φετινή υπερπροσπάθεια…», ενώ για το θέμα του Γενίτσε, ξεκαθάρισε ότι:
«Είχαμε κάποιους τραυματισμούς με Σίμτσακ, Ουέσον και Χαρίση, άρα και οι 3 ψηλοί ήταν τραυματισμένοι. Είπαμε να ψάξουμε μια λύση που να διαθέτει όγκο και επιθετικογενές παιχνίδι. Αυτός ήταν ο Ουμούτ. Δεν ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά να βοηθήσει. Οι άλλοι, ωστόσο, είχαν ξεπεράσει τα προβληματά τους και ο Αγγέλου έκρινε ότι δεν ήθελε να βάλει ένα νέο παίκτη στην ομάδα».
Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα αυτόν τον καιρό είναι το θέμα της παραμονής του Αγγέλου στον πάγκο της ΑΕΚ ή όχι. Η άποψη του Δημήτρη Δρόσου επί του θέματος, ήταν η εξής: «Ολοι κρίνονται από τα αποτελέσματα. Ο βαθμολογικός στόχος δεν επετεύχθη. Ας θυμηθούμε, όμως, πως η ΑΕΚ έχασε επτά φορές στον πόντο, στο τελευταίο σουτ. Ο Βαγγέλης λέει ότι είναι αποτυχία. Είναι όμως άνθρωπος που ξέρει μπάσκετ και δουλεύει ακατάπαυστα. Μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όσο προσπάθησε. Του αναγνωρίζω ότι όλους αυτούς τους μήνες έβαλε την ομάδα πάνω από όλα. Δυστυχώς, όλα αυτά θα πρέπει να μπούνε σε ζυγαριά με τα αρνητικά αποτελέσματα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του για τη νέα χρονιά. Δεν ξέρω αν θα είναι του χρόνου στην ΑΕΚ. Στο ελληνικό μπάσκετ, όμως, θα είναι…».
Όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, οι συνεργάτες του στις επιχειρήσεις είναι αυτοί που τον βοήθησαν πολύ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως αφού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, θα υπάρξουν πολλοί συνεργάτες και φίλοι του που θα «προσκληθούν» να μπουν στο Δ.Σ της ΑΕΚ και να βοηθήσουν.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σημερινή του συνάντηση με τον Φιλίπου και ο Δημήτρης Δρόσος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει και εμποδίζει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. «Εξαρχής είπαμε να αποπληρώσουμε τα 3.700.000 ευρώ σε τρία χρόνια. Η διαφορά είναι ότι ο κύριος Φιλίππου αποφάσισε να πάνε αυτά τα χρήματα στους πιστωτές. Ολοι δέχθηκαν τον διακανονισμό, αλλά και όλοι έβαλαν τον εαυτό τους στο πρώτο εξάμηνο. Πράγμα ανέφικτο για εμάς. Με το 90% συμφωνήσαμε στις ημερομηνίες. Υπάρχουν δύο που αρνούνται. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) είναι η τελεσίδικη ημερομηνία. Θέλω να "χτίσω" όροφο, όροφο την ΑΕΚ. Αν δεν με αφήσουν και αυτή τη φορά, δεν θα υπάρχει κάτι άλλο να κάνω από τη μεριά μου. Μην ξεχνάτε πως έχω δώσει 3,5 εκατ. ευρώ σε μια ομάδα που δεν μου ανήκει…».
Τέλος, ο Έλληνας επιχειρηματίας έκανε και το δικό του σχόλιο τόσο για τον Νίκο Χατζή, τον οποίο και χαρακτήρισε ως: «τη ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ»,όσο και για την πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ, τον Δημήτρη Παπανικολάου. «ο Δημήτρης ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ. Και δεν έπαιξε παρά σε ελάχιστα παιχνίδια. Κάποια στιγμή μου είπε πως "θέλω να ξαναπληρωθώ όταν θα είμαι μέλος της ομάδας", σεβόμενος και την ιστορία της ομάδας. Αφησε στο χέρι μας το πότε και αν θα τον πληρώσουμε. Και αυτό είναι μοναδικό. Μαζί του ξεκινήσαμε στο Κύπελλο με τρία "διπλά". Ηταν ο καλύτερος παίκτης μας στην προετοιμασία και έδειχνε ότι θέλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Από τον Χατζή δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια. Τον πιστεύω πολύ ως παίκτη. Ο προπονητής, ωστόσο, έκρινε να τον χρησιμοποιήσει όσο τον χρησιμοποίησε: είχε πολύ περιορισμένο χρόνο». Μαζί με τον Παπανικολάου φρόντιζαν και τα της ατμόσφαιρας. Βοήθησαν πολύ. Πρέπει να καταλάβεις ωστόσο πως είναι περίεργο όταν δεν αγωνίζεσαι. Το έκαναν στον βαθμό που μπορούσαν».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






