Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, κινήθηκε η σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας εν όψει του πέμπτου και τελευταίου τελικού, όπου και θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής της Α1. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να παραμείνει κλειστό το τμήμα πίσω από τη γραμματεία, με τον μάνατζερ του «τριφυλλιού» Μάνο Παπαδόπουλο, να απαντάει σε ειρωνικό τόνο: «Το θέλετε για να βγάζει ελεύθερα το σακάκι ο Γιαννάκης». Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού, για το γεγονός ότι οι φανατικοί φίλαθλοί κάθονταν σε διαφορετικό σημείο από ότι συνήθως. Ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος απάντησε ότι τα εισιτήρια είναι προς πώληση και κανένας δεν μπορεί να υποδείξει που θα καθίσει ο καθένας.
Στη σύσκεψη, από την αστυνομία έδωσε το παρών ο Ταξίαρχος Διευθυντής Βορειοανατολικής Αττικής, Νικόλαος Βεργαδής, από τον ΕΣΑΚΕ ο γενικός διευθυντής, Γιώργος Κονδύλης, από τη ΔΕΑΒ ο Αλέξανδρος Κούκης, από το ΟΑΚΑ ο Σπύρος Χρονάς, από τον Παναθηναϊκό ο γενικός διευθυντής Τάσος Στεφάνου, ο μάνατζερ Μάνος Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας Μιχάλης Γεωργαντής και από τον Ολυμπιακό ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Τσιρώνης.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξής:
1. Να μείνουν κλειστά τα τμήματα 103Β και 105Β πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και πίσω από τη γραμματεία. Ο Παναθηναϊκός δεν συμφώνησε με το να κλείσει η πτυσσόμενη κερκίδα πίσω από τη γραμματεία και είχε και τη συμπαράσταση της ΔΕΑΒ. Μάλιστα, οι «πράσινοι» δεν υπέγραψαν το συγκεκριμένο κομμάτι της απόφασης.
2. Οι πέντε σειρές πίσω από το καλάθι που βρίσκεται κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού που μένουν κενές θα γίνουν οχτώ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης, θα τοποθετηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη για να αποφευχθεί η κάθοδος των φιλάθλων των γηπεδούχων.
3. Θα τοποθετηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, αντίστοιχη μ' αυτή που τοποθετήθηκε πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ.
4. Στον αγώνα θα παρίσταται εισαγγελέας.
5. Να γίνουν διπλοί έλεγχοι στις πόρτες και να δημιουργηθούν δυο ζώνες για προέλεγχο που δεν θα επιτρέπουν να πλησιάσουν στο γήπεδο όσοι δεν έχουν εισιτήρια.
6. Άνδρες της αστυνομίας θα βρίσκονται στα μπαρ του γηπέδου και θα επιβλέπουν προκειμένου να μην πωλείται νερό σε πλαστικά μπουκάλια και να μη βάζουν πάγο στους καφέδες.
7. Δεν θα γίνει απονομή του πρωταθλήματος σε περίπτωση που νικητής είναι ο Ολυμπιακός.
Στο μεταξύ, ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σημιτζόγλου κάλεσε τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για εξηγήσεις για τα όσα έγιναν στη σειρά των τελικών.
Τέλος τα εισιτήρια
Εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια για τον πέμπτο αγώνα της σειράς των τελικών κι έτσι το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης (21:00) θα είναι, όπως αναμενόταν άλλωστε, κατάμεστο.
Επιμέλεια: Δημήτρης Τσίκας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






