Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Εφήβων προετοιμάζεται εντατικά για το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στον Πύργο και την Αμαλιάδα, το διάστημα 25/7-3/8. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, αναφέρθηκε στα της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τις προσδοκίες των Ελλήνων φιλάθλων από την ομάδα στην επικείμενη διοργάνωση. Όλα αυτά, μιλώντας στο επίσημο site της ΕΟΚ, την Τετάρτη.
-Είσαστε ικανοποιημένος από την προετοιμασία της φετινής ομάδας των Εφήβων και ποιες πιστεύετε ότι είναι οι δυνατότητες για φέτος;
Ξεκινήσαμε πέρυσι στους αγώνες Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη και, στη συνέχεια, με τη λειτουργία κλιμακίων σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα και φιλικών αγώνων, φτάσαμε στο Μανχάιμ, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό. Με τα πολλά φιλικά προσπαθήσαμε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη αγώνων που έχουν τα παιδιά. Αν εξαιρέσει κανείς 2-3 παίκτες που έχουν αγώνες στα πόδια τους, οι υπόλοιποι δε διέθεταν τις απαραίτητες εμπειρίες για ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
-Ωστόσο, στα φιλικά που έδωσε η ομάδα, έδειξε πολλά θετικά στοιχεία και έφερε καλά αποτελέσματα.
Τα τουρνουά έδειξαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν συμβεί αυτό και στους επίσημους αγώνες, μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Όλα αυτά τα αποτελέσματα, δείχνουν ότι είμαστε σε, ιδιαίτερα, καλή κατάσταση.
-Υπάρχει κάποια ατυχία της τελευταίας στιγμής, όπως είχε συμβεί πέρυσι με τον τραυματισμό του Παπαπέτρου στην Κρήτη;
Είχαμε 15 παιδιά στην προετοιμασία γεννημένα το 1990 και το 1991, καθώς κάθε φορά ετοιμάζουμε παιδιά και για τις επόμενες Εθνικές ομάδες. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και δεν είχαμε κάποια ατυχία. Ο Κατσίβελης αντιμετώπισε κάποιον τραυματισμό, ωστόσο, τώρα είναι ετοιμοπόλεμος.
-Βλέποντας στα φιλικά τις αντίπαλες ομάδες, τι συμπεράνατε για το επίπεδο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;
Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση, από πλευράς ομάδων. Ισπανία και Ρωσία, πριν από δύο χρόνια, ήταν στον τελικό. Τουρκία, Σερβία και Λιθουανία εξακολουθούν να είναι πολύ "επικίνδυνες" ομάδες.
-Θεωρείτε ότι παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν "κατέβει ένα σκαλοπάτι";
Δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και πρέπει να περιμένουμε τους επίσημους αγώνες, όπου Γάλλοι και Ιταλοί ίσως παρουσιάσουν ένα πολύ δυνατό πρόσωπο.
-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δυνατό σημείο της ομάδας μας;
Δε στηριζόμαστε σε έναν παίκτη, αλλά, κυρίως, στην ομαδική δουλειά. Κάναμε την προσπάθεια να παίξουμε πολλούς αγώνες, δώσαμε πάνω από 40 φιλικά και τουρνουά. Πιστεύω, μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η ομοιογένεια και, μέσα από αυτό, μπορούμε να παίξουμε πολύ δυνατή άμυνα, να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να λειτουργήσουμε ομαδικά στην επίθεση.
-Πριν λίγες μέρες είχαμε την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Είδατε τα παιδιά να θέλουν να ακολουθήσουν μια ανάλογη επιτυχημένη πορεία, να ταυτίζονται με αυτούς τους παίκτες;
Στο «Ακρόπολις» ήμασταν όλοι μαζί στο γήπεδο και το Προολυμπιακό τουρνουά το παρακολουθήσαμε όλοι μαζί από την τηλεόραση. Αναμφίβολα, αυτά τα παιδιά έχουν ως πρότυπα παίκτες από την Εθνική Ανδρών.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






