Ο Κέιντρεν Κλάρκ πήρε την απαραίτητη έγκριση από τη βουλγαρική ομοσπονδία μπάσκετ και αναχώρησε τη Δευτέρα για τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, ώστε να συναντήσει την υπόλοιπη αποστολή του Άρη, που πραγματοποιεί εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Τον 24χρονο Αμερικανοβούλγαρο γκαρντ παρέλαβε από το αεροδρόμιο ο μάνατζερ των «κιτρινόμαυρων», Βαγγέλης Βουρτζούμης. Ο πρώην άσος του Αιγάλεω θα απουσιάσει από τα ματς της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, κόντρα σε Σερβία και Ουγγαρία, 3 και 6 του μήνα αντίστοιχα, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2009. Για το αν θα αγωνιστεί κόντρα στη Φινλανδία, θα αποφασιστεί από τη διοίκηση της ΚΑΕ, σε συνεννόηση με την ομοσπονδία μπάσκετ της γειτονικής χώρας.
Έτσι, ο Αντρέα Ματζόν θα έχει, πλέον, στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, που θα ανήκουν τη νέα χρονιά στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Οπότε, θα υπάρχει πλήρης σύνθεση στο φιλικό κόντρα στη ΜΕΝΤ στις 6 του μήνα, όμως κόντρα στην Ολύμπια, στις δέκα του μήνα, θα απουσιάσει ο Αντόν Γκαβέλ, που θα έχει υποχρεώσεις με την εθνική Σλοβακίας, 10-20 του μήνα.
Εν τω μεταξύ, ο Κλαρκ, με το που έφτασε στη βάση της «κιτρινόμαυρης» «οικογένειας», μίλησε στο επίσημο site της ΚΑΕ. «Είμαι χαρούμενος, που θα έχω τη δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά τους νέους μου συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά με την ομάδα και νιώθω, απόλυτα, έτοιμος. Θεωρώ ότι αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε καλά ο ένας τον άλλον και να αποκτήσουμε ‘χημεία’ ως ομάδα, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το ρόστερ της ομάδας απαρτίζεται από, αρκετά, καλούς παίκτες και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να γνωρίσουμε καλά ο ένας τον άλλον και να γίνουμε ‘ένα’».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






