Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το τουρνουά της Λιουμπλιάνα και σε αυτό θα δώσουν τοι «παρών» κα οι Ντούσαν Κέτσμαν και Νίκολα Πέκοβιτς. Οι δύο παίκτες είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες της πατρίδας τους, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2009, όμως τώρα θα ενσωματωθούν με τους νταμπλούχους Ελλάδας. Ο Σέρβος γκαρντ, μάλιστα, τόνισε πως είναι έτοιμος για τις υποχρεώσεις του με τους «πράσινους», όπως δήλωσε την Πέμπτη.
«Όλα καλά… Τελειώσαμε με τις υποχρεώσεις μας, προκριθήκαμε στο Ευρωμπάσκετ του 2009, που θα φιλοξενηθεί στην Πολωνία και, πραγματικά, είμαστε χαρούμενοι για αυτό, γιατί το θέλαμε για την εθνική μας ομάδα. Κάναμε τρεις μήνες προετοιμασία, κάναμε πολύ καλή δουλειά και γνωρίσαμε μόνο μία ήττα, από τη Φινλανδία. Αυτή η νεανική εθνική ομάδα θα είναι έτοιμη για τον επόμενο χρόνο, έχει φιλοδοξίες για το Ευρωμπάσκετ και, αισιοδοξώ, ότι θα έχουμε μια καλή παρουσία την επόμενη χρονιά στη διοργάνωση».
Το ότι έπαιζε μπάσκετ όλο το καλοκαίρι, τον βοηθάει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του στους «πράσινους». «Αυτό είναι αλήθεια. Σταμάτησα μόνο δύο εβδομάδες, όλο το καλοκαίρι, να αγωνίζομαι. Έτσι είναι τα πράγματα και το ξέρουμε. Είναι η ζωή μας. Προπονήσεις, αγώνες. Αυτή είναι η ζωή μας. Θα είμαι εντάξει, όμως. Είμαι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο με τους συμπαίκτες μου και να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τους βοηθήσω. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, δε μου είναι άγνωστος. Ξέρω την ομάδα, ξέρω πολύ καλά πόσο καλοί παίκτες είναι οι συμπαίκτες μου και θέλω κι εγώ να βοηθήσω, για το καλύτερο δυνατό».
Εν τω μεταξύ, οι «πράσινοι» άφησαν τη Μόσχα την Πέμπτη και αναχώρησαν για τη σλοβενική πρωτεύουσα, ώστε να συμμετάσχουν στο τουρνουά που διοργανώνεται εκεί, προς τιμή του Ιζτόκ Ρεμς. Με την ίδια πτήση αναχώρησε για τη Λιουμπλιάνα και η Μακάμπι, που θα δώσει, επίσης, το «παρών» στη διοργάνωση. Οι Κέτσμαν και Πέκοβιτς είχαν φτάσει στη Λιουμπλιάνα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και, το βράδυ, αναμενόταν να προπονηθούν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τουρνουά:
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου
5μ.μ. Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός
7μ.μ. Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Φενέρμπαχτσε
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου
7μ.μ. Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι Τελ Αβίβ
9μ.μ.Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Παναθηναϊκός
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
5μ.μ. Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός
7μ.μ.Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






