Στο γεγονός πως οι παίκτες του βλέπουν από λάθος οπτική γωνία το κάθε ματς, απέδωσε την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανελλήνιο ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» θεωρεί πως ο αγώνας με τους «Ολυμπιονίκες» ήταν «κόπια» του ματς της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο. Πιστεύει πως οι παίκτες του χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους, όταν μένουν πίσω στο σκορ και δεν παίζουν με τακτική. Δεν υπήρχε πάσινγκ γκέιμ και ο κάθε παίκτης προσπαθούσε ατομικά. Θεωρεί πως αυτό είναι λάθος νοοτροπία και, άμα μείνεις πίσω με τέτοιες ομάδες, τότε δεν έχεις τύχη. Πιστεύει πως υπάρχει αμυντικό πρόβλημα, δε γίνονται σωστά τα σουτ και οι παίκτες του προσπαθούν μα μακρινές πάσες να «ανοίξουν» την αντίπαλη άμυνα.
Από την πλευρά του, ο Ηλίας Ζούρος τόνισε πως οι παίκτες του έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, μέσα σε μια τόσο δύσκολη έδρα και έδωσε συγχαρητήρια στους «κυανόλευκους». Έμεινε ικανοποιημένος από το γεγονός πως οι παίκτες του ακολούθησαν τις οδηγίες του και ζήτησε προσοχή μέχρι το τέλος της περιόδου, ώστε οι «Ολυμπιονίκες» να πετύχουν τους στόχους τους. «Αποθέωσε» τον «ασπρόμαυρο» κόσμο και ευχαρίστησε τη ΚΑΕ της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία.
Αναλυτικά:
Αργύρης Πεδουλάκης: «Νομίζω ότι είδαμε το ίδιο έργο, όπως και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Πιστεύω πως είναι λάθος ο τρόπος που προσεγγίζουμε το παιχνίδι, γενικά. Χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο πρώτο πεντάλεπτο, μετά μένουμε πίσω στο σκορ και η προσπάθεια που κάνουμε για να επιστρέψουμε δε βασίζεται στην τακτική και βγάζουμε τις κακές μας συνήθειες, όπως έγινε σήμερα στο ξεκίνημα του αγώνα. Το πρόβλημα φαίνεται και από τις ασίστ. Δεν πασάρουμε τη μπάλα, ο καθένας προσπαθεί να δώσει κάτι παραπάνω και αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ήμασταν τραγικοί, όσον αφορά τη νοοτροπία μας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και, όταν με μία ομάδα, όπως ο Πανελλήνιος, μένεις πίσω με διαφορά 15 πόντων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να την καλύψεις. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε αμυντικά, επιθετικά κάναμε κάποια τρελά σουτ, απόρροια του άγχους να γυρίσουμε πίσω από μια διαφορά 15 πόντων και, βέβαια, δεν είναι δυνατόν να παίζουμε μπάσκετ με μία πάσα. Έχουμε πρόβλημα στον οργανωτικό τομέα, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι η νοοτροπία. Προσεγγίζουμε το παιχνίδι σε ατομικό επίπεδο, ίσως παρασυρόμενοι και από την ατμόσφαιρα κι αυτό δεν μπορεί να δώσει τη λύση. Πήγαμε ξανά σε πολλά τρίποντα, ενώ είχαμε στο παιχνίδι Τομάσεβιτς και Ουέσον. Ο καθένας προσπαθεί να γίνει ήρωας, αλλά αν το αλλάξουμε αυτό, μπορούμε να μείνουμε μέσα στους στόχους μας».
Ηλίας Ζούρος: «Αρχικά, θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, γιατί είχαμε δύο πολύ δύσκολα ταξίδια αυτήν την εβδομάδα και ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε πολύ δυνατή άμυνα, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε μια τόσο ‘σκληρή’ έδρα, όπως αυτή. Το ευχάριστο είναι πως ακολουθήσαμε ακριβώς τα πλάνα μας και πήραμε μια καλή νίκη. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε προσηλωμένοι έως το τέλος της περιόδου, γιατί ακόμη είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν, έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας και η επιτυχία ή η αποτυχία κρίνεται στο τέλος. Να συγχαρώ, τέλος, τον ΠΑΟΚ και να ευχαριστήσω τόσο για τη φιλοξενία, όσο και για την εξαιρετική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






