Ελλάδα

Α1: «Φωνάζει» η ΑΕΚ για τη διαιτησία

Τη δυσαρέσκειά της για τη διαιτησία εκφράζει η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της με αφορμή το εκτός χρόνου φάουλ που καταλογίστηκε υπέρ του Πανιωνίου κι έδωσε στους «κυανέρυθρους» τη δυνατότητα να στείλουν αρχικά το ματς στην παράταση κι εν συνεχεία να νικήσουν. Η «Ένωση» κατέθεσε ένσταση με την οποία ζητεί να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ της επικαλούμενη και το τηλεοπτικό replay.

Τη δυσαρέσκειά της για τη διαιτησία εκφράζει η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της με αφορμή το εκτός χρόνου φάουλ που καταλογίστηκε υπέρ του Πανιωνίου κι έδωσε στους «κυανέρυθρους» τη δυνατότητα να στείλουν αρχικά το ματς στην παράταση κι εν συνεχεία να νικήσουν. Η «Ένωση» κατέθεσε ένσταση με την οποία ζητεί να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ της επικαλούμενη και το τηλεοπτικό replay.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» αναφέρει:

«Αρκετές φορές χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να κάνεις κάτι σωστά από το να εξηγήσεις για ποιο λόγο έκανες λάθος. Και βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποδειχθεί η αλήθεια. Δυστυχώς, για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ομάδα της ΑΕΚ αδικήθηκε κατάφωρα από σφυρίγματα και μη των διαιτητών, ενέργειες τις οποίες και θεωρούμε ότι δε διακατέχονται από εμπάθεια. Εμπίπτουν, δε, στον παράγοντα «ανθρώπινο λάθος». Ωστόσο, η ουσία είναι ότι από αυτά τα ανθρώπινα λάθη η ΑΕΚ τιμωρήθηκε αγωνιστικά δύο φορές και απώλεσε δύο βαθμούς. Από τις ενέργειες αυτές, μάλιστα, κινδυνεύει με πρόστιμο, αν και η ατμόσφαιρα που επικράτησε για περίπου 44 λεπτά στο κλειστό του Σπόρτιγκ ήταν υποδειγματική.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει πρόθεση, ούτε να ζητήσει ευθύνες, αλλά ούτε να διαμαρτυρηθεί. Απλά επιθυμεί την απονομή δικαιοσύνης για μια φάση που ήταν «καθαρή» και την είδαν όλοι οι φίλαθλοι μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Το σφύριγμα των διαιτητών ήταν εκπρόθεσμο.

Δυστυχώς, με τα «μάλλον» που αναγράφησαν στο φύλλο αγώνα και μάλιστα, από έναν τόσο έμπειρο παράγοντα διαιτησίας όπως είναι ο κ. Μάνος, δε δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Ο κομισάριος και παρατηρητής διαιτησίας υπέπεσε σε ολίσθημα και θεωρείται ο ηθικός αυτουργός, τόσο της αλλοίωσης του αποτελέσματος, όσο και των γεγονότων, μικρής έκτασης, που προκλήθηκαν συνεπεία της παράδοξης απόφασής του. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να του επιστήσουμε μεγαλύτερο σεβασμό αλλά κυρίως, σοβαρότητα στις αποφάσεις του.
Αντί επιλόγου, θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος περιστάσεων και θα προστατεύσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος
».

Στον αγωνιστικό τομέα, το πρωί της Τρίτης η αποστολή αναχωρεί για την Κρήτη, όπου την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x