Παράταση παίρνει η αναμέτρηση των «αιωνίων» στον θεσμό του Κυπέλλου, αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να αναμετρηθούν μόνο στον τελικό. Η κλήρωση για την τρίτη (προημιτελική) φάση του θεσμού, που έγινε το πρωί στα γραφεία της ΕΟΚ, ανέδειξε τα ακόλουθα ζευγάρια: Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος, Άρης-Πανιώνιος, Ολυμπιακός-Ηλυσιακός ή ΑΕΚ και Μαρούσι-Ολυμπιάδα Πατρών ή Ολύμπια Λάρισας. Οι αγώνες της τρίτης φάσης θα γίνουν 18 και 19 Νοεμβρίου. Ο νικητής του αγώνα Ολυμπιακός-Ηλυσιακός ή ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με αυτόν του Άρης-Πανιώνιος και ο νικητής του ματς Μαρούσι-Ολυμπιάδα Πατρών ή Ολύμπια Λάρισας με τον νικητή του Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος.Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 24 Ιανουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον οι ομάδες της Α2 προκριθούν στην Τρίτη φάση, θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Αν π.χ ο Ηλυσιακός αποκλείσει την ΑΕΚ, τότε θα φιλοξενήσει στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό και ο αγώνας δεν θα γίνει στο ΣΕΦ.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ανδρέας Μιαούλης, δήλωσε: «Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να δούμε καλό θέαμα για να κρατήσουμε το μπάσκετ ψηλά. Ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία».
Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, τόνισε: «Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κατακτά όλους τους τίτλους, συνεπώς και το Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες, αλλά πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Σεβόμαστε τον Πανελλήνιο, που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος και θα δούμε κάθε ματς ξεχωριστά ως τον τελικό».
Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος, δήλωσε με τη σειρά του: «Περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Όποιος και αν είναι θα τον αντιμετωπίσουμε με προσοχή, για να φτάσουμε ως τον τελικό. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά».
Από πλευράς Αμαρουσίου, ο τιμ μάνατζερ, Σταύρος Ελληνιάδης, είπε: «Στόχος είναι αρχικά να περάσουμε στον ημιτελικό Όλα δείχνουν πως ο τελικός θα είναι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας για να έχουμε μια αξιόλογη πορεία».
Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Χρήστος Τσέκος, που δήλωσε: «Πρέπει πρώτα να περάσουμε τον Ηλυσιακό την Τετάρτη και μετά θα ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό», ενώ ο Λιβέρης Ανδρίτσος είπε από πλευράς Πανιωνίου: «Εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη. Είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει, γιατί το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων».
*Οι εκκρεμείς αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης, Ηλυσιακός-ΑΕΚ και Ολυμπιάδα Πατρών-Ολύμπια Λάρισας, θα διεξαχθούν την Τετάρτη (12/11, 17:00).
Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






